Acasă Actualitatea Patron sătmărean prins cu peste 200 de facturi false, prejudiciu uriaș! Trimis...

Patron sătmărean prins cu peste 200 de facturi false, prejudiciu uriaș! Trimis în judecată

0

Un patron a fost prins într-o schemă de evaziune fiscală, folosind 200 de facturi falsificate care au provocat un prejudiciu în valoare de 400.000 de lei pentru compania sa.

Potrivit informațiilor obținute de PortalSM, bărbatul, care deținea funcția de administrator în firmă, a introdus în contabilitatea companiei sale cheltuieli fictive sub forma a 223 de facturi falsificate. Scopul acestei acțiuni a fost evitarea plății obligațiilor fiscale.

Această schemă a cauzat firmei un prejudiciu total estimat la 400.000 de lei. Din această sumă, 206.920 de lei reprezintă valoarea facturilor fictive, din care 131.314 lei reprezintă TVA și 75.606 lei reprezintă impozit pe profit, sume care nu au fost niciodată plătite autorităților.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Această situație subliniază importanța respectării legilor fiscale și consecințele legale grave care pot surveni în cazul nerespectării acestora. Evaziunea fiscală este o problemă serioasă care afectează bugetul statului și poate conduce la sancțiuni drastice pentru cei implicați.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.