Acasă Actualitatea Parchetul European și DNA controlează modul în care MAI a achiziționat sute...

Parchetul European și DNA controlează modul în care MAI a achiziționat sute de BMW-uri

0

Contractul de achiziție dintre Poliția Română și o cunoscută firmă auto pentru achiziționarea a 600 de mașini a atras atenția atât a Parchetului Uniunii Europene, cât și a DNA. Anul trecut, europarlamentarul Alin Mituţă a declarat că a sesizat Parchetul European cu privire la această situație. Recent, reprezentanții Poliției Naționale au transmis un mesaj oficial către România Liberă, prin care au menționat că au pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție, dar că mașinile nu au fost încă recepționate.

Întrebări adresate de Europa Liberă privind derularea acestui contract și eventuale solicitări de informații din partea instituțiilor de cercetare și control precum Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor sau Comisia Europeană au dus la verificarea achiziției de către DNA. Conform unor surse judiciare, DNA s-a autosesizat anul trecut în această situație și a deschis dosarul penal, dar în prezent nu există niciun suspect identificat.

Europarlamentarul Renew Europe Alin Mituţă a sesizat Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi în septembrie 2022 cu privire la achiziția celor 600 de mașini de către Inspectoratul General al Poliției Române. Potrivit declarațiilor sale, licitația a ridicat suspiciuni serioase, deoarece caietul de sarcini a fost proiectat în așa fel încât un singur producător auto să se califice.

În concluzie, achiziția celor 600 de mașini marca BMW pentru Poliția Română este subiectul unor cercetări din partea Parchetului Uniunii Europene și a DNA, iar existența unui singur producător auto calificat la licitație ridică suspiciuni cu privire la legalitatea și transparența acestui contract.

Sursa: stirilekanald.ro

Adsense
Articolul precedentVIDEO. Artist sătmărean în trending pe Youtube! Colaborare spectaculoasă
Articolul următorVIDEO. Imagini inedite din anul 1995, de la Vama Petea! Era plin de Dacii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.