Acasă Actualitatea Pământul lui Luke Jerram luat de vânt! A fost demontat, dar poate...

Pământul lui Luke Jerram luat de vânt! A fost demontat, dar poate fi vizitat din nou mâine

0

Profitând de Sărbătorile Pascale, sătmărenii s-au înghesuit să viziteze noua senzație din această perioadă. Este vorba despre creația lui Luke Jerram, Planeta Pământ în miniatură, care va fi expus până pe 9 mai în Pasajul Corneliu Coposu. Dar azi, din cauza vântului puternic, s-a decis ca acesta să fie demontat, urmând ca instalația să fie montată mâine, 3 mai, când prognoza meteo este una favorabilă.

Instalație Gaia se află așadar în aer liber, așa că publicul larg poate să admire capodopera. Vizitele la Pământul suspendat la Satu Mare sunt permise doar cu purtarea măștii de protecție și cu păstrarea distanței minime de siguranță, între orele 5.00-22.00.

Este vorba despre o replică la scară mare a Pământului, obținută grație imaginilor satelitare furnizate de NASA, Gaia reprezintă o dovadă a fragilității Pământului. Așadar, oexpoziție ce nu trebuie ratată.  Opera creează senzaţia de overview effect, precum cea a astronauților care privesc Terra din spaţiu. Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti și Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”.

“Sper ca vizitatorii să vadă Gaia și să înțeleagă cum arată Pământul din spațiu, un loc incredibil de frumos și de prețios. Un ecosistem de care trebuie să ne îngrijim urgent, singura noastră casă”, spunea Luke Jerram despre creația sa.

Foto: Alfredo Alcazar

Articolul precedentCovid-19: La Satu Mare, incidența scade în fiecare zi
Articolul următorDoi tineri, prinși cu alcoolemie la volan, în Negrești Oaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here