Acasă Actualitatea Orașul Ardud s-a înfrățit cu Sîngerei din Republica Moldova

Orașul Ardud s-a înfrățit cu Sîngerei din Republica Moldova

0

Eveniment de înaltă însemnătate astăzi, la Ardud. Orașul de sub cetate s-a înfrățit cu localitatea Sîngerei din Republica Moldova.

Primarul Ovidiu Duma a condus delegația româno-moldovenească, care a sosit de câteva zile la Ardud.

🇷🇴 🇲🇩 Ziua de 25 Ianuarie 2023 este de astăzi o zi memorabilă pentru județul Satu Mare deoarece prin semnarea acordului de înfrățire dintre orașul Ardud cu orașul Sîngerei, Republica Moldova și a acordului de cooperare cu orașul Slănic, jud Prahova, s-au unit simbolic cele trei provincii românești: Moldova, Țara Românească și Transilvania.
🇷🇴 🇲🇩 Ceremonia solemnă s-a desfășurat în prezența Consiliului Local Ardud, a delegațiilor reprezentative din cele două orașe invitate, conduse de domnii primari Arcadie Covaliov (oraș Sîngerei) și Daneluș Costea (Slănic), a prefectului județului Satu Mare, Radu Roca, a subprefectului Romeo Pop, dar și a altor oficialități centrale care ne-au onorat cu prezenta.
🇷🇴 🇲🇩Semnarea acordului de înfrățire este prilej de reafirmarea a crezurilor comune care ne unesc, dar reprezintă și un pas important pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și cooperării în cheia domeniilor de interes comun, oferind oportunități de accesare a proiectelor europene.
🇷🇴🇲🇩 Momentul ceremoniei solemne a precedat evenimentul desfășurat la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din orașul Ardud unde dl prefect Radu Roca a expus cuvântul dl premier Nicolae Ciucă cu prilejul Micii Uniri, au urmat cuvântările invitaților, un moment artistic emoționant susținut de elevii Liceului Tehnologic Ardud și depuneri de jerbe din flori.
Ziua s-a încheiat cu Hora Unirii.
‼️La mulți ani, români de pretutindeni!

Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Romeo Pop au participat azi la ședința solemnă de semnare a acordului de înfrățire dintre orașul Ardud și orașul Sîngerei, raionul Sîngerei, Republica Moldova și orașul Slănic, județul Prahova.

La finalul ședinței oficialitățile prezente s-au deplasat la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor.

”Țin să-i felicit pe inițiatorii acestui moment deosebit. O înfrățire între trei localități din trei regiuni istorice. Sunt convins că vor avea o colaborare deosebită atât pe plan cultural cât și economic . De asemenea doresc să i felicit pe organizatorii momentului artistic , pe elevii și dascălii care i-au pregătit și îndrumat” – prefect Radu Roca.

Adsense
Articolul precedentAnchetă la Spitalul Județean Satu Mare după moartea Ștefaniei! Joi, protest în față la UPU
Articolul următorFOTO. Sărbătoare mare la Liceul Ortodox Nicolae Steinhardt din Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.