Acasă Actualitatea Operație în premieră la Spitalul Județean Satu Mare!

Operație în premieră la Spitalul Județean Satu Mare!

0

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a anunțat vineri realizarea unei intervenții chirurgicale de mare importanță în specialitatea chirurgie generală.

O echipă de medici specialiști, condusă de Dr. Cioltean Cristian și Dr. Cioltean Livian, a efectuat cu succes o rezecție rectosigmoidiană cu anastomoză colorectală mecanică prin abord laparoscopic pe o pacientă de 54 de ani diagnosticată cu neoplasm de colon în stadiu incipient.

Această procedură inovatoare a fost posibilă datorită colaborării între diferite specialități medicale, implicând pe Dr. Braniște Nicolae (anestezist), Dr. Vereș Florin (medic anatomie patologică) și Dr. Dan Luchian (oncolog). Intervenția chirurgicală a durat 2,5 ore și s-a desfășurat fără complicații majore, pacienta fiind externată în a patra zi postoperatorie, cu o evoluție favorabilă.

Metoda laparoscopică folosită, care presupune realizarea operației prin mici incizii de 1 cm, oferă numeroase avantaje pentru pacienți: dureri postoperatorii minime, reluarea rapidă a activităților profesionale, rezultate cosmetice superioare, spitalizare de scurtă durată și un risc redus de infecții. Această tehnică minim invazivă reprezintă un pas înainte pentru comunitatea medicală sătmăreană, permițând pacienților să beneficieze de tratamente avansate fără a fi necesar să se deplaseze în centre universitare mai mari.

Adsense