Acasă Actualitatea Nu mai are voie să predea religie! Episcopia Maramureșului și Sătmarului i-a...

Nu mai are voie să predea religie! Episcopia Maramureșului și Sătmarului i-a retras binecuvântarea

0

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a decis retragerea definitivă a binecuvântării acordate profesorului Cosmin Vasile Lăuran pentru predarea disciplinei religie în școli și pentru dirijarea corurilor bisericești. Această măsură a fost luată în urma arestării profesorului Lăuran, care este subiectul unui dosar penal.

Biroul de presă al Episcopiei a subliniat că astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu valorile creștine și cu rolul educațional al bisericii. Persoanele implicate în asemenea situații nu ar trebui să activeze în sfera educației sau a bisericii, unde influența asupra tinerilor și a comunității este semnificativă.

Decizia episcopiei reflectă angajamentul de a menține standarde înalte de conduită și de a proteja integritatea și reputația instituțiilor sale.

COMUNICAT DE PRESĂ
privind situația profesorului Cosmin Vasile Lăuran
Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii.
Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului”

Adsense