Acasă Actualitatea Noile prețuri la curentul electric, din 1 iulie! Sătmărenii trebuie să fie...

Noile prețuri la curentul electric, din 1 iulie! Sătmărenii trebuie să fie atenți cât consumă

0

În contextul expirării contractelor de furnizare a energiei electrice la data de 30 iunie 2024, Electrica Furnizare S.A. a notificat clienții cu privire la noile prețuri ce vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2024 și vor fi valabile până la 31 decembrie 2024. Aceste modificări se aliniază cu prevederile OUG nr. 27/2022 și modificările ulterioare.

Noile Prețuri și Condiții

1. Prețul de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, va fi aplicabil pentru următoarele categorii de clienți:

  • Clienții casnici cu un consum lunar între 0 și 100 kWh.
  • Clienții care utilizează dispozitive medicale alimentate de la rețeaua electrică, pe baza unei cereri și a confirmării de la medicul specialist.
  • Clienții cu cel puțin 3 copii sub 18 ani (sau sub 26 ani dacă aceștia urmează o formă de învățământ), pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.
  • Familiile monoparentale cu cel puțin un copil sub 18 ani (sau sub 26 ani dacă acesta urmează o formă de învățământ), pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.

2. Prețul de 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul lunar între 100,01 și 255 kWh.

  • Consumul între 255 și 300 kWh va fi facturat la 1,3 lei/kWh.
  • Dacă se depășește pragul de 300 kWh/lună, întregul consum va fi facturat la 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus.

3. Prețul de 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru toți ceilalți consumatori casnici care nu se încadrează în categoriile de mai sus.

Procedura de Modificare și Dreptul de Denunțare a Contractului

Electrica Furnizare S.A. a subliniat că, în conformitate cu prevederile contractuale și legislația în vigoare, clienții au dreptul de a denunța unilateral și gratuit contractul în cazul în care nu sunt de acord cu noile prețuri. Denunțarea trebuie notificată furnizorului înainte de expirarea valabilității prețului actual.

Impactul Modificărilor Legislative

Dacă OUG nr. 27/2022 va fi abrogată sau modificată, prețurile plafonate vor deveni inaplicabile. În acest caz, prețul energiei electrice va fi recalculat conform condițiilor din piață la momentul respectiv, iar clienții vor fi notificați cu cel puțin 30 de zile înainte de aplicarea noilor tarife.

Continuarea Furnizării Energiei Electrice

În absența unei notificări de denunțare unilaterală a contractului, furnizarea energiei electrice va continua conform contractului existent, dar la noile prețuri stabilite, aplicabile de la 1 iulie 2024.

Pentru detalii suplimentare, clienții sunt încurajați să consulte Anexa la notificare sau să viziteze site-ul oficial al Electrica Furnizare S.A.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.