Acasă Actualitatea Noaptea Muzeelor cu expoziții, proiecții și spectacole la Satu Mare! Ce se...

Noaptea Muzeelor cu expoziții, proiecții și spectacole la Satu Mare! Ce se poate admira în această seară

0

Noapte Muzeelor este organizată și la Satu Mare, accesul vizitatorilor fiind gratuit. Muzeul de Istorie și Etnografie și Muzeul de Artă își deschid porțile între orele 18.00 și 22.30 pentru doritori.

Cu ocazia acestui eveniment, cei care trec pragul muzeului de pe strada V. Lucaciu vor putea vedea expozițiile permanente de istorie și etnografie și cele temporare: “Liliecii Stăpânii Nopții” și “Luxul Necesar”

De asemenea vor avea loc și activități, după cum urmează:

  • Recital cvartet Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare
  • Ateliere de creație: pictură pe sticlă, pânză, lemn și piatră – curtea interioară a muzeului
  • Concert vocal- instrumental în lumina torțelor, în colaborare cu Liceul de Artă „Aurel Popp” Satu Mare
  • Vânătoare de comori: copiii vor căuta obiecte pe un traseu prestabilit.

Iar la Muzeul de Artă se pot admira expozițiile „Aurel Popp” și „Micul Prinț”. Între orele 18.00 și 20.00 are loc o expoziţie cu o selecţie a lucrărilor realizate de elevii Liceului de Arte „Aurel Popp” Satu Mare,  Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, preşcolarii de la Grădinița „Ion Creangă” din Satu Mare, elevii de la Centrul Şcolar Pentru Educaţiei Incluzivă Satu Mare, în perioada atelierelor de creație (2-4 iunie) organizate de colectivul Muzeului de Artă şi artiştii plastici: prof. Aurelian Busuioc, prof. Szemak Zsuzsa, prof. Cristina Gloria Oprişa, prof. Virginia Pişcoran, Alina Lorincz. Conducerea Muzeului Județean Satu Mare va acorda copiilor diplome de participare.

De la 20.30, timp de o oră are loc spectacolul de improvizație – ImproŞtim, cu actorii Teatrului de Nord Satu Mare (Trupa „Mihai Raicu”). Iar de la 21.30 la 22.30 o proiecţie de film documentar „Nunta anului”, în regia lui Ban Josef  promovarea expoziţiei temporare „Luxul Necesar”.

Articolul precedentVIDEO. Un Audi a luat foc la Carei!
Articolul următorFOTOGALERIE. O româncă cu rădăcini în Brașov, la Euro 2020! Va face furori în tribune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here