Acasă Informativ Mulți sătmăreni de la Paris au aterizat în Maramureș în spațiul Schengen!

Mulți sătmăreni de la Paris au aterizat în Maramureș în spațiul Schengen!

0

Mai mulți sătmăreni au așteptat cu sufletul la gură momentul istoric când primul zbor Schengen urma să aterizeze pe pista Aeroportului Internațional din Maramureș. Într-o zi de duminică, cerul a fost martorul unui moment de tranziție, când România, prin inima Maramureșului, s-a alăturat oficial spațiului Schengen aerian.

O atmosferă de nerăbdare și entuziasm a cuprins aeroportul încă de dimineață, odată cu vestea că primul zbor Paris-Maramureș, operat de compania Hisky, urma să aducă acasă peste 110 de pasageri dornici să trăiască acest moment istoric. Printre aceștia se aflau mulți sătmăreni, care nu își puteau stăpâni emoțiile la gândul că vor călători spre Paris și vor reveni în țară fără a trece prin formalitățile vechi de la controlul de frontieră.

Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de ora programată a aterizării, autoritățile de frontieră erau pregătite să întâmpine pasagerii într-un mod cu totul nou. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, Iulia Stan, a subliniat că acest moment marchează o schimbare semnificativă pentru călătorii către și dinspre statele din spațiul Schengen.

“Pasagerii, printre care mulți maramureșeni și sătmăreni, nu vor mai trebui să treacă prin filtrul Poliției de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, deoarece de astăzi suntem în spațiul Schengen. Practic, ei vor merge direct către porțile de îmbarcare fără a fi opriți la filtrele de control ale Poliției de Frontieră”, a declarat Iulia Stan, adăugând că acest lucru vine în beneficiul călătorilor, eliminând orice obligație suplimentară.

Cu toate acestea, autoritățile de frontieră rămân vigilente în ceea ce privește siguranța și controlul, continuând să fie prezente și să efectueze acțiuni punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor. Cu un sistem de verificare mobil și eficient, polițiștii de frontieră vor asigura că călătoriile se desfășoară în conformitate cu legea și cu standardele de securitate.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.