Acasă Fotbal Misiune îndeplinită! Oașul Negrești revine în Liga 3 după aproape 2 decenii!

Misiune îndeplinită! Oașul Negrești revine în Liga 3 după aproape 2 decenii!

0

Oașul Negrești a reușit să obțină duminică spre seară promovarea în Liga a 3-a la fotbal după un retur spectaculos împotriva Silvicultorului Maieru.

Echipa sătmăreană a încheiat manșa secundă cu o victorie convingătoare, confirmând forma excelentă arătată în meciul tur.

Meciul a strâns sute de spectatori la stadion, iar termometrul a arătat 26 de grade Celsius aproape 90 de minute.

Cu un avantaj de 4-1 obținut în prima manșă, Oașul Negrești a intrat pe teren determinată să își asigure promovarea. Sătmărenii au reușit să marcheze de două ori în primul sfert de oră, prin Bușică (min. 8) și Mărieș (min. 12) și astfel era doar o chestiune de timp până la marea sărbătoare. Până la pauză, Oașul a mai marcat o dată, prin Mărieș (min. 27)  ducând scorul general la 7-1. Imediat după pauză, același Bușică face 4-0 (min. 55), pentru ca tabela să se modifice din nou peste 10 minute, prin reușita lui Negreanu. Până la final, Oașul mai mai marchează o dată și stabilește scorul final 6-0, 10-1 la general.

Oașul Negrești: Hora – Dobrai, Urs, Oros, Homorozan (cpt.), Mitrea, Piroska, Contra, Mărieș, Bușică, Negreanu. Rezerve: Bucurenciu, Iancău, Băcani, P. Teo, Poptile, Yatarra, Buciuță, P. Luci, V. Pop, Goja. Antrenor: Vasile Pop.

Astfel, Oașul Negrești revine în Liga a 3-a după o pauză de aproape două decenii. În sezonul 2005-2006 al Diviziei C, Oașul Negrești retrograda în județ din seria a 7-a a Diviziei C. Sătmărenii au încheiat pe locul 12, penultimul, acumulând 4 victorii, o remiză și 19 înfrângeri. Din serie făceau parte, în ordinea clasamentului final, echipele: FC Baia Mare, Victoria Carei, Sănătatea Cluj, Arieșul Turda, Avântul Reghin, Someș Gaz Beclean, Someșul Satu-Mare, Fink Fenster Petrești, Florența Odoreu, Marmația Sighet, Rapid Jibou, Oașul Negrești, Știința Cluj.

Acum, în 2024, promovarea Oașului Negrești în Liga 3 reprezintă un moment de mândrie pentru județul Satu Mare, care va avea astfel o nouă reprezentantă în eșalonul superior al fotbalului românesc. Sărbătoarea va continua cu siguranță în oraș și în întreaga regiune, fanii pregătind festivități speciale pentru a marca acest succes istoric.

Felicitări, Oașul Negrești, și mult succes în Liga 3!

Adsense