Acasă Oameni de succes Mani Gyenes a povestit despre experiența “Dakar 2021”

Mani Gyenes a povestit despre experiența “Dakar 2021”

0

Moto-riderul Emanuel Gyenes a povestit luni seara despre aventura sa la al 11-lea Dakar, care a avut loc în Arabia Saudită. Prezent în studiourile televiziunii locale Informația TV, sătmăreanul Mani a povestit de ce a decis să nu lipsească de la această competiție importantă, deși era încă nerefăcut după o accidentare gravă suferită în iunie, o fractură urâtă la piciorul drept. În plus, acesta s-a confruntat și cu o grămadă de restricții și teste PCR, având în vedere situația pandemiei de Covid-19 care n-a făcut abstracție nici la arabi. Vă reamintim că rider-ul de la Autonet Motorcycle Team, aflat pentru al doilea Dakar din Arabia Saudită s-a clasat pe locul 23 la clasa moto și pe doi la clasele Male Motto și Marathon.

“A trebuit să faco mai multe teste Covid. Când am ajuns în Arabia Saudită, s-a închis țara, dar le-au dat voie charterelor să aterizeze. Ne-am testat, am stat în hotel, după ce am primit rezultatul testului negativ, am mers în port după motociclete.”

Pentru a preîntâmpina eventualele infectări cu noul Corona-virus, organizatorii au oferit toate condițiile pentru ca participanții să nu intre în contact cu cineva din exterior, având totul în “interiorul” competiției.

În ceea ce privește numărul total de persoane implicate an de an în Raliul Dakar, Mani vorbea de nu mai puțin de 3000, aici îi includea pe sportivi, mecanici, sponsori, organizatori, mass-media, ș.a.m.d.

“În total cam 3000 de oameni se mută dintr-un bivuac într-altul aproape în fiecare zi. Unii se deplasează cu avionul, elicopterul, autobusul, eu am mers pe motocicletă.”

Mani Gyenes a povestit despre faptul că pe traseu, față de anul trecut, au fost mai mulți spectatori, care veneau în apropierea probelor speciale pentru a poza sau a-și susține concurenții.

“Porneam pe traseu la ora 05-05.30 dimineața, era cam frig, dar până ajungeam la proba specială temperaturile deveneau mai prietenoase. Mergeam pe asfalt în prima parte, apoi intram pe nisip, deșert pentru <specială>”

La final de etapă, sătmăreanul nu avea prea mult timp pentru a se odihni. “Fiind înscris la clasa Marathon, nu aveam voie la asistență service la motor și la anumite piese. Dacă schimbi motorul primești penalizare și automat treci la calsa Super Productie. Așa că, la final de etapă, mai era nevoie alte 4-5 ore pentru a schimba uleiul, cauciucurile, chestiile minore, montam cortul și dormeam cam 6-7 ore pe noapte.”

Deși cu probleme destul de evidente la piciorul drept, în urma unei accidentări, Gyenes a decis că nu poate lipsi de la Raliul Dakar. “Am decis să particip deși nu am fost complet refăcut, medicii n-au vrut să mă lase să particip, dar am vrut să nu lipsesc, pentru că a fost a 11-a mea participare, am intrat practic printre <legendele> Raliul Dakar.”

Pentru ediția viitoare Mani Gyenes își dorește o motocicletă nouă, rămânând fidel constructorului KTM, anul acesta participând cu cea din Dakar-ul trecut. În etapa a 11-a Gyenes a făcut o poză cu legenda Ferrari, Jean Todt, acesta fiind prezent în Arabia Saudită în calitate de șef FIA, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru etapa de Formula 1, care va avea loc în Arabia, începând cu 2022.

Întrebat dacă e tentat de clasa auto, Mani Gyenes a dat un răspuns interesant.

“Clar mă tentează să particip și la clasa auto, dar acolo costurile sunt mult mai mari. Aș putea participa și cu o mașină de 100.000 de euro, dar probabil nu aș putea emite pretenții, poate doar să închei raliul. Acum iau o pauză de la competiții, iar la început de primăvară vom pregăti etapele din România sau Ungaria, cu siguranță nu voi lipsi în vară de la Red Bull Romaniacs.”, a spus Mani, care peste două săptămâni va da o fugă până în Franța, la Marsillia, pentru a-și “recupera” motocicleta.

Argentinianul Kevin Benavides (Honda) a câştigat Raliul Dakar 2021 la secţiunea moto, la finalul celor 12 etape.

Articolul precedentCalendare actualizate la ski jumping! Etape la Râșnov în septembrie și ianuarie
Articolul următorMarea Britanie se confruntă cu o criză a piticilor de grădină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here