Acasă Educație Locul 1 la Olimpiada de Arte Vizuale pe țară pentru sătmăreanca Andrea...

Locul 1 la Olimpiada de Arte Vizuale pe țară pentru sătmăreanca Andrea Aciu!

0

În perioada 10-14 aprilie, la Bistrița s-a desfășurat Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor.

Concursul a debutat în 11 aprilie cu proba studiu după natură la care participanţii şi-au dovedit priceperea tehnică în desen.

În 12 aprilie a avut loc documentarea participanţilor, elevii au vizitat principalele obiective arhitecturale ale centrului istoric şi au realizat o serie de schiţe inspirate din atmosfera Bistriţei.

Ultima probă a competiţiei a fost o probă de creaţie în specialitate în care tehnica şi suportul au fost alese de candidat.

La ediţia din acest an au participat 413 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la toate liceele şi colegiile vocaţionale din ţară. Aşadar, acolo s-au aflat şi elevi ai Liceului de Arte “Aurel Popp” din municipiul Satu Mare.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Andrea Aciu, locul 1 la Arte Textile clasa a XII-a. Sătmăreanca a obţinut punctaj maxim la ambele probe, adică câte 100 de puncte.

“Acest rezultat reprezintă pentru mine un punct de pornire în ceea ce priveşte viitorul şi cariera mea.
Am început studiile la Liceul de Arte Aurel Pop din clasa a IX-a din dorinţa de a descoperi mai multe despre pasiunea mea, arta în toate formele ei. Transmit mulţumiri către Diana Varga, Nagy Barbara, Kiraly Gabriela şi Herskovics Ingrid, profesoare de specialitate, care au contribuit la dezvoltarea mea artistică şi cu ajutorul cărora am reuşit să obţin rezultatele dorite”, a declarat Andrea Aciu, originară din Tăşnad.

Celelalte rezultate obţinute de Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare:

  • Textile: Evelin Megyesi – locul 3
  • Grafică: Aliz Donca – menţiune
  • Grafică: Evelin Gaal – menţiune
  • Pictură de şevalet: Raluca Gereş – menţiune.

Sursă: Informația Zilei

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.