Acasă Actualitatea LISTĂ. Broșura pentru admiterea la liceu în Satu Mare! Mii de locuri...

LISTĂ. Broșura pentru admiterea la liceu în Satu Mare! Mii de locuri pentru elevi

0

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a publicat Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, așteptată de elevii de clasa a VIII-a. Broșura include numărul de locuri disponibile, specializările oferite și mediile ultimului admis din anul anterior.

Publicarea broșurii a fost întârziată, deși era programată pentru 13 mai, din cauza întârzierii aprobării cifrelor de școlarizare de către Guvern. Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 mai. Ministerul Educației a menținut numărul de 134.000 de locuri pentru clasa a IX-a, la fel ca anul trecut.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu va fi luată în considerare la admiterea în liceu. Înscrierile încep pe 11 iulie, iar repartizarea are loc pe 24 iulie, conform calendarului oficial.

Elevii și părinții din Satu Mare pot consulta mai jos broșura Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare pentru informații detaliate despre opțiunile disponibile.

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közzétette a 2024-2025-ös tanévre szóló középiskolai felvételi tájékoztatót, amelyet a nyolcadik osztályos diákok vártak. A tájékoztató tartalmazza a rendelkezésre álló helyek számát, a kínált szakirányokat és az előző évben felvett utolsó diák átlagait.

A tájékoztató közzététele késlekedett, bár május 13-ára volt ütemezve, mivel a kormány késlekedett az iskolai férőhelyek jóváhagyásával. A kormányhatározat május 16-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Az Oktatási Minisztérium fenntartotta a 134.000 hely számát a kilencedik osztály számára, ugyanúgy, mint tavaly.

Második egymást követő évben az általános iskolai osztályzatok átlaga nem kerül figyelembevételre a középiskolai felvételinél. A beiratkozások július 11-én kezdődnek, a beosztás pedig július 24-én történik, az hivatalos naptár szerint.

A Szatmár megyei diákok és szüleik az alábbiakban megtekinthetik a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatóját a rendelkezésre álló lehetőségekről szóló részletes információkért.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.