Acasă Lifestyle La concertele INNA și Andra din Satu Mare nu au voie mai...

La concertele INNA și Andra din Satu Mare nu au voie mai mult de 1.000 de spectatori! Sau se anulează?

0

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus. Amintim că municipiul Satu Mare a trecut incidența de 3,4 la mia de locuitori. Ce înseamnă acest lucru dacă este să vorbim despre concerte, spectacole și mersul la cinematografe? Dincolo de Sport vă prezintă regulile oficiale.

Ca și idee, la concertele de la festivalul Toamna Sătmăreană, din perioada 24-26 septembrie, de la Satu Mare, nu au voie să participe mai mult de 1.000 de spectatori. Printre altele, pe scenă ar urma să urce cunoscutele INNA și Andra. Ori se anulează concertele? Amintim că și evenimentul ”Alege-ți un un Sport” care trebuia să fie în acest weekend a fost anulat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. Prea s-au hazardat autoritățile sătmărene în a organiza tot felul de kitsch-uri chiar văzând că incidența crește și tot crește. Cu siguranță vor fi pierderi financiare. Cine răspunde? În fine.

Iată regulile principale pentru spectacole, concerte, mers la cinema și nu numai:

• Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății;

• Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

• Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 1000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Articolul precedentCa să se încalce regulile, la meciurile CSM-ului ar trebui să participe peste 5.500 de spectatori
Articolul următorAm ajuns să o trăim și pe asta! La păcănele pot juca doar sătmărenii vaccinați! Reguli pentru firme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here