Acasă Actualitatea ISU Someș Satu Mare recomandă folosirea cu atenție a lumânărilor în Noaptea...

ISU Someș Satu Mare recomandă folosirea cu atenție a lumânărilor în Noaptea de Înviere

0

În perioada sărbătorilor pascale, pompierii vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor orientate spre salvarea vieţii, bunurilor şi protecţiei mediului. Pompierii sătmăreni vor asigura intervenția imediată în caz de urgență, iar pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale vor fi disponibile echipajele SMURD de asistență medicală de urgență, prim-ajutor calificat și terapie intensivă.

În Noaptea de Înviere pentru a se putea bucura în siguranță de Lumina Sfântă, sătmărenii trebuie să fie responsabili și să respecte câteva recomandări venite în apărarea împotriva incendiilor la utilizarea_lumânărilor:

– manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, pentru prevenirea aprinderii materialelor combustibile din locuinţă: mobilier, perdele, covoare, a hainelor sau părului;

– evitarea deplasării cu lumânări aprinse dintr-o încăpere în alta a casei. Nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea!

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat!

– nu amplasați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele!

– nu lăsați lumânările aprinse peste noapte!

De asemenea, având în vedere faptul că temperaturile pe timpul nopţii sunt încă scăzute, ISU recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe, aparate sau mijloace electrice de încălzire, să se asigure de buna lor funcționare.

Pentru că focul i-a fascinat întotdeauna pe copii, e nevoie de supravegherea permanentă a acestora, pentru a fi eliminată posibilitatea ca ei să manipuleze lumânările sau candelele aprinse și, de asemenea, să se apropie de mijloacele de încălzire.

În Noaptea de Înviere, ca întotdeauna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare va fi pregătit să intervină la situațiile de urgență care s-ar putea produce pe raza județului nostru.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.