Acasă Actualitatea Bătaie într-un sens giratoriu! Un pumn costă peste 10.000 de lei pentru...

Bătaie într-un sens giratoriu! Un pumn costă peste 10.000 de lei pentru un sătmărean

0

Un bărbat de 55 de ani din Satu Mare a fost condamnat recent de Judecătoria Oradea la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, fiind obligat să plătească daune morale de 15.000 de lei, conform bihon.ro, după ce a agresat un alt șofer în trafic.

Incidentul s-a petrecut în noiembrie 2019, pe Șoseaua Borșului din Oradea, în urma unei șicanări în trafic. Cei doi șoferi au oprit într-un sens giratoriu, unde sătmăreanul a coborât din dubiță și l-a lovit cu pumnul pe celălalt conducător auto, provocându-i pierderea cunoștinței. Ulterior, agresorul a tras victima pe un scuar și a plecat, lăsând-o în frig. Martorii și probele au contrazis apărarea inițială a inculpatului, care susținea că a reacționat pentru a se apăra.

Medicii au stabilit că rănile victimei au necesitat 15 zile de îngrijiri medicale. Instanța a decis să schimbe încadrarea faptei din vătămare corporală în loviri și alte violențe, condamnându-l pe agresor la închisoare cu suspendare din cauza lipsei de empatie demonstrate prin comportamentul său.

Pe lângă daunele morale, agresorul trebuie să achite și daune materiale de aproape 10.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

Egy 55 éves szatmári férfit nemrég az Oradeai Törvényszék másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, és 15.000 lej erkölcsi kártérítés megfizetésére kötelezett, a bihon.ro szerint, miután megtámadott egy másik sofőrt a forgalomban.

Az eset 2019 novemberében történt, Nagyváradon, a Borsi úton, egy forgalmi csetepaté után. A két sofőr egy körforgalomban állt meg, ahol a szatmári férfi kiszállt a furgonjából, és ököllel megütötte a másik sofőrt, aki elvesztette az eszméletét. Ezt követően az agresszor a sértettet egy járdaszigetre húzta, majd otthagyta a hidegben. A tanúk és a bizonyítékok ellentmondtak a vádlott kezdeti védekezésének, miszerint önvédelemből cselekedett.

Az orvosok megállapították, hogy a sértett sérülései 15 napos orvosi ellátást igényeltek. A bíróság úgy döntött, hogy a cselekményt testi sértés helyett bántalmazás és egyéb erőszak kategóriájába sorolja, és a vádlott empátiahiányt mutató viselkedése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az erkölcsi kártérítés mellett az agresszornak közel 10.000 lej anyagi kártérítést is meg kell fizetnie. Az ítélet nem jogerős, fellebbezhető.

Adsense