Acasă Actualitatea Gata cu păcănelele în majoritatea localităților din județul Satu Mare! Legea merge...

Gata cu păcănelele în majoritatea localităților din județul Satu Mare! Legea merge la promulgat

0

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în data de 8 aprilie, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu o majoritate covârșitoare, în ciuda criticilor aduse de către unii deputați cu privire la modul în care s-a desfășurat procesul legislativ. Proiectul, cunoscut și sub numele de „legea păcănelelor”, a fost susținut de 243 de deputați, în timp ce patru s-au abținut, iar doi nu au votat deloc.

Potrivit proiectului adoptat, spațiile comerciale în care operatorii exploatează jocuri de noroc de tip slot machine trebuie să se afle în unități administrativ-teritoriale cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori, conform adeverinței eliberate de primăria din acea zonă. Asta înseamnă că în majoritatea comunelor din Satu Mare, acestea vor dispărea

De asemenea, proiectul interzice prestarea, directă sau indirectă, a unor activități conexe jocurilor de noroc către entități fără licență clasa 1 emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Se impune obligativitatea creării și menținerii unui registru public, actualizat zilnic și accesibil online, care să cuprindă operatorii licențiați sau autorizați să desfășoare activități în domeniul jocurilor de noroc.

Cu toate acestea, procesul legislativ a fost criticat de către liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, care a acuzat că ședința comisiilor de specialitate în care s-a dat raport la proiect s-a desfășurat pe repede înainte, fără ca deputații să poată face amendamente corespunzătoare. Moșteanu a evidențiat lipsa dezbaterilor și a transparenței în procesul legislativ, afirmând că propunerile de modificare au fost respinse, iar procedura a fost un simulacru.

Cu toate acestea, proiectul de lege a fost adoptat și urmează să fie trimis spre promulgare către Președintele României.

Adsense