Acasă Educație Gabor Kereskenyi își trimite ”spionii” în toate școlile din municipiul Satu Mare

Gabor Kereskenyi își trimite ”spionii” în toate școlile din municipiul Satu Mare

1

Este cunoscut scandalul făcut de primarul Gabor Kereskenyi în urmă cu câteva săptămâni prin care acuza conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare că numește directori pe criterii politice.

“Nu îmi place să mă ascund după degete, dar știm că aceste numiri nu sunt făcute pe baza criteriilor profesionale, iar acest lucru a fost cel mai accentuat în acest an. Nu mi se pare corect ca printr-o simplă decizie a inspectorului general școlar, să se schimbe directorul pe criterii politice. Să ia mână de pe învățământul sătmărean! Nu ne putem juca cu viitorul copiilor noștri!”, declara Gabor Kereskenyi la adresa Anișoarei Boitor, inspector școlar general.

Pe 30 septembrie 2021 este programată o ședință ordinară a Consiliului Local Satu Mare. Unul dintre proiecte este ”desemnarea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Satu Mare în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din Municipiul Satu Mare”.

Mai exact, proiectul de hotărâre are următoarele articole:

Art. 1. – Se aprobă desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Satu Mare în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din Municipiul Satu Mare, conform anexei nr. 1, parte integrantă a prezentei hotărâri.

Art. 2. – La data intrării în vigoare a prezentei, se abrogă Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 194/22.07.2021.

Art. 3. – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Primarul Municipiului Satu Mare prin Biroul Finanțare și Administrare Unități de Învățământ.

Art. 4. – Prezenta hotărâre se comunică, prin intermediul secretarului general al Municipiului Satu Mare, în termenul prevăzut de lege, Primarului Municipiului Satu Mare, Instituției Prefectului- Județul Satu Mare și Unităților de învățământ prin intermediul Biroului Finanțare și Administrare Unități de Învățământ.

Va trece proiectul?

Articolul precedentSimona-Mirela Miculescu va deveni cetățean de onoare al municipiului Satu Mare! O carieră de excepție
Articolul următorOficial! Tot ce trebuie să știi despre programarea pentru a treia doză de vaccin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here