Acasă Oameni de succes FOTOGALERIE. Este din Carei și face muzică alături de Marius Moga! Povestea...

FOTOGALERIE. Este din Carei și face muzică alături de Marius Moga! Povestea neștiută a lui Devon Mozer

1

Demzer, pe numele său de scenă și Devon Mozer, în viața de zi cu zi este unul dintre tinerii talentați ai județului Satu Mare. Că e talentat asta e sigur, mai ales că s-a lansat în muzică alături de Marius Moga, “micul Mozzart”, un compozitor și solist care a dat României voci de excepție.

Tânărul din Carei, care pe 19 mai a împlinit 20 de ani, studiază momentan la Universitatea din Oradea, specializarea inginerie economică. După cum bine v-ați dat seama, este pasionat de muzică și artă, colecționează plante și picturi, lucru care îl inspiră, iubește animalele, natura și petrecerile.

Face muzică de la 13 ani

Stând de vorbă cu el, ne-a mărturisit că a prins gustul muzicii încă de la 13 ani. “Nu știam nimic despre muzică, nu eram talentat, nu aveam nici voce bună, am observat însă că fetelor le plac baieții care cântă la chitară, așa că am început să învăț si eu”, a mărturisit Demzer.

A fost perseverent într-ale chitării, iar după câțiva ani a ajuns să facă parte din ansamblul câtorva trupe locale, dar niciodată nu s-a gândit să cânte cu vocea.

Deși recunoaște că nu a avut o voce foarte bună, îi plăcea să cânte oriunde. “Cântam oriunde, tot timpul, de multe ori piese inexistente, versuri a căror cuvinte nu aveau sens. Apoi am început să învăț câteva piese care erau la momentul acela în vogă, dar cântam la petreceri când muzica era dată tare, să nu mă audă nimeni. Cântam pentru mine, pentru că îmi plăcea”, a completat cu zâmbetul pe buze Devon.

Îi place orice fel de muzică

La 17 ani și-a achiziționat o ukulele, adică o chitară mică cunoscută în special în Hawaii. Atunci a decis că e momentul să treacă la un nivel superior și și-a pus pe foaie ideile, care apoi le-a transpus în versuri și linii melodice.
A crescut cu muzica celor de la Queen, Michael Jackson, Eminem, Justin Timberlake, Fun., Red Hot Chilli Peppers, care i-au adus inspirație și pe care îi admiră, dar spune că nu poate alege o piesă preferată pentru că ascultă orice gen.

Mama și legătura cu Marius Moga

Cum a ajuns un tânăr din Carei să lucreze cu marele Marius Moga? Simplu. Mama lui Devon este mare fan și îl admiră pe artist, iar într-o zi i-a venit o idee. Și-a luat inima-n dinți și i-a scris pe Facebook lui Marius, trimițându-i piesele compuse acasă de băiat.

“Marius a văzut acel <<ceva>> în mine și i-a spus mamei mele că sunt un diamant neșlefuit. Până în acel moment nimeni nu mi-a apreciat munca în acest fel, prietenii îmi spuneau că le place ceea ce fac, dar în mintea mea nu știam dacă ei spun asta doar pentru că îmi sunt prieteni, sau chiar fac un lucru bun. Marius Moga nu avea de ce să mintă, nici nu mă cunoștea, pentru el puteam să fiu just another guy”, este de părere careianul.

A compus pe laptopul vechi al tatălui său

Demzer a început de jos, n-a avut scule profesionale cu care să înregistreze piesele. A folosit un soft cunoscut de amatorii de muzică, lucra pe laptopul tatălui său, laptop care mergea foarte încet, iar vocea o înregistra cu ajutorul telefonului, după care le convertea și le monta cu acel program, pe care îl folosea în versiunea “demo” neavând sute de lei să cumpere licența pentru varianta profesională.

“Lucram minim 12 ore pe o piesă, fără pauză, uneori chiar 18 ore. Nu puteam să mă opresc, pentru că aș fi pierdut cursivitatea și esența piesei. Am făcut o mulțime de demo-uri, din care au rămas doar câteva, iar în 2018 am postat pe canalul meu de Youtube piesa numită <<Simple Song>>. Nu aveam nimic de pierdut, mai ales că nu eram o persoană respectată, nu eram iubit de multă lume, aveam puțini prieteni, așa că nu imi era frică că voi da greș, că lumea va râde de mine”, a declarat Demzer.

Dar n-a fost așa, pentru că piesa a avut succes. Demzer povestește că, mergând la colindat de Crăciun cu copiii din Urziceni, acolo unde și-a petrecut copilăria la bunici, cineva din grup a găsit piesa pe Youtube și toți au rămas plăcut impresionați, neștiind de fapt că Devon e cel care cânta. Iar când le-a spus că este vocea lui, nimeni nu l-a crezut la început, dar apoi multă lume a împrăștiat piesa pe rețelele de socializare și a devenit apreciată.

“Atunci am știut că asta vreau sa fac, în sfârșit am reușit să devin mai bun la muzică, iar oamenii din jurul meu m-au admirat. Mi-a dat un fel de încredere de care am devenit dependent, e ca un drog. Nu mi-aș putea imagina niciodată viața fără muzică. Chiar a fost dragoste la prima vedere”, a spus pentru Dincolo de sport, Devon.

Demzer are un vis

Și ca orice tânăr, are un vis. Deși este modest, își dorește să ajungă pe scenele internaționale, să cânte în lumea întreagă, să transmită mesaje frumoase prin piesele sale, indiferent de cine îl ascultă, indiferent de naționalitate, de culoare, de sex și să aibă libertatea de a face asta cât mai bine posibil, prin muzică.

“După cum a spus Abraham Maslow, “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself” (n.r. Un muzician trebuie să facă muzică, un artist să picteze, un poet trebuie să scrie, dacă vrea să fie împăcat cu el însuși). Vreau să spun că atitudinea oamenilor față de mine s-a schimbat, toată lumea mă apreciază, intră în vorbă cu mine, sunt invitat la multe evenimente, mă felicită, lucru care mă face fericit. Nu sunt încă celebru, nu sunt cunoscut în țară, iar piesa <<Today we pray>> o consider ca un început în carieră”, a concluzionat artistul din Carei.

Despre piesă, spune că lucrurile merg foarte bine și că el, ca artist este pe calea cea bună.

“Marius pentru mine este ca Dr. Dre pentru Eminem, da, este o colaborare temporară între mine si el, dar nu și una scurtă, cel puțin nu scapă de mine prea repede. La studiourile DeMoga, mă ajută să compun și la backing-uri. Nu plănuim neapărat să facem o piesă impreună, dar am fost la emisiuni tv sau la radio, dar n-am cântat la vreun eveniment alături de el”, a declarat pentru Dincolo de sport, Demzer.

Muzica și ingineria

A ales să vorbească și despre familia lui, de care spune că este una normală, cu bune și cu rele, ca oricare alta. Cei apropiați îl susțin în ceea ce face, dar vor să îl vadă și absolvind facultatea, să fie și un inginer apreciat. Sigur, muzica e pe primul plan, dar tot timpul e bine să fie și unul de rezervă.

Devon este conștient de faptul că este un visător, că în muzică e foarte greu să ajungi sus, sunt lucruri deloc ușor de realizat, pentru unii chiar imposibile, dar acum trăiește un vis frumos, așa cum și-a dorit, iar pentru el nimic nu pare imposibil. “It’s all or nothing.”

Iar cei care vor să audă cea mai nouă piesă a sa, o pot asculta în continuare, AICI.

Articolul precedentColet din Spania cu 1,4 kg de cannabis găsit de polițiștii români
Articolul următorMarius Șumudică, prezentat oficial la CFR Cluj! VIDEO cu primul interviu al tehnicianului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here