Acasă Actualitatea FOTO. Verificări și filtre rutiere pentru combaterea exploatării ilicite a pădurilor din...

FOTO. Verificări și filtre rutiere pentru combaterea exploatării ilicite a pădurilor din Satu Mare

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au acționat în perioada 23 iunie-01 iulie, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, depozitarea și comercializarea materialului lemnos și înregistrarea acestuia în documentele prevăzute de normele silvice, pe raza județului Satu Mare.

Cu această ocazie au fost efectuate verificări la 7 unități economice cu obiect de activitate  specific silvic și au fost organizate 7 filtre rutiere pe diferite paliere orare și în diferite puncte de interes.

De asemenea, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 22 000 lei și 15 sancțiuni la alte acte normative, în valoare totală de 2 755 lei.

Totodată, s-a luat măsura confiscării unui volum total de 36,35 m.c. material lemnos de diferite esențe și sortimente, după cum urmează: 11,55 m.c. cherestele, 18,60 m.c. lemn rotund și 6,20 m.c. lemn foc,  în valoare totală de 12 207 lei.

La data de 23 iunie a.c., un bărbat, de 32 de ani, din Negrești-Oaș a fost identificat în trafic, în timp ce transporta  material lemnos pe un camion și pe remorca aferentă acestuia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că pe ansamblul de vehicule bărbatul transporta cu 18,6 m.c. material lemnos, în plus, față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 18,6 m.c. material lemnos și remorca folosită pentru transport.

În cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii de către bărbat a infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documentele specifice de transport.

Adsense