Acasă Informativ FOTO. Uite așa colectează selectiv mulți sătmăreni! Sau doar tinerii?

FOTO. Uite așa colectează selectiv mulți sătmăreni! Sau doar tinerii?

0

Problema cu mizeria pe străzi nu va fi rezolvată probabil niciodată în municipiul Satu Mare. Pentru că rezolvarea nu înseamnă că trebuie să muncească mai mult cei de la salubrizare, ori polițiștii să facă verificări seara prin parcuri. Totul ține de educație. Aici ar trebui să muncim.

Din păcate, plimbându-te prin municipiul Satu Mare vezi gunoaie peste gunoaie, ambalaje și PET-uri lângă coșuri stradale. Mai vezi și câte un șofer de ”bemve” care își lasă geamul jos, își întinde mâna și scapă de țigare.

Ce să mai vorbim de patronii de restaurante care-și pun angajații să meargă seara prin diferite puncte de gunoi din municipiu și să scape de resturi, de ulei folosit, fără să se gândească să facă un contract de colectare care-i să-i confere confortul de a scăpa elegant de resturi. Dar costă și nu prea ne place.

Mai avem și oaspeți care spun că totul este fain în Satu Mare și că ce bine arată Centrul Nou și Turnul Pompierilor. Dar ca oaspete mergi numai unde ți se recomandă de prieteni, fani, google maps etc. Oaspeții nu vor merge să vadă dezastrul din Parcul Cubic, pe câmpurile pline de ambrozie, pe trecerile de pietoni pline cu apă dacă plouă un pic.

Dacă amenzile și controalele ar fi mai multe, contractele de colectare nu ar fi chiar așa de scumpe. Iar dacă polițiștii locali ar fi activi, nu pe la meciuri de fotbal și baschet, atunci poate ar fi un punct de pornire spre educația tinerilor sătmăreni.

CITEȘTE ȘI:

Adsense
Articolul precedentUn nou accident aviatic în România! Două persoane au decedat
Articolul următorS-a trezit Federația de Schi Biatlon, după 7 luni de pauză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.