Acasă Actualitatea FOTO: Precipitațiile abundente au creat haos la Rătești! Se intervine pentru salvarea...

FOTO: Precipitațiile abundente au creat haos la Rătești! Se intervine pentru salvarea persoanelor afectate de inundație

0

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un cod roșu de inundații în județul Satu Mare, în intervalul orar 08.15 până la ora 13.00, iar zonele Rătești și Beltiug sunt sub ape.

Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol. Bazinele afectate sunt Maria (afluent al Crasnei). Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare, se arată în comunicat.

Inundații la Rătești

Prefectul Altfatter Tamás se află în acest moment la Rătești unde coordonează acțiunea de intervenție pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor inundațiilor pe valea Maria, dar și acțiunea de evaluare a pagubelor produse.

Urmare a scurgerilor importante de pe versanți (peste 50 L/mp în zonă) s-au acumulat debite mari pe valea Maria care nu au putut traversa secțiunea de curgere, apele revărsîndu-se inclusiv pe DN 19A. Peste 150 de persoane a căror locuințe le-au fost afectate au fost relocați la căminul cultural din Rătești, iar altele s-au refugiat la rude. Vestea bună o reprezintă faptul că nu sunt pierderi de vieți omenești.

Articolul precedentPloaia a inundat curțile sătenilor din Stâna
Articolul următorFilmul dezastrului din această noapte! Unde au intervenit pompierii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here