Acasă Actualitatea Firmă de second-handuri din Satu Mare, lăsată fără “marfă”! Confiscată de Protecția...

Firmă de second-handuri din Satu Mare, lăsată fără “marfă”! Confiscată de Protecția Consumatorilor

0

În perioada 13-16 noiembrie 2023, comisarii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Bihor au efectuat 8 acțiuni de control în Vama Borș II. Acestea au fost inițiate la solicitarea Gărzii de Mediu și a Poliției de Frontieră, având ca scop verificarea a 8 transporturi de articole uzate, inclusiv articole textile, încălțăminte, mobilier, saltele și produse de uz casnic.

Printre destinatarii acestor articole uzate se numără și SC Secondtextilian 2010 SRL Dololț, județul Satu Mare, precum și alte firme din întreaga țară, conform comunicatului Comisariatul Pentru Protecția Consumatorilor Bihor, citat de BIHON.

În urma verificărilor, s-a constatat că aceste articole uzate nu erau însoțite de documente care să ateste că au fost supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție conform prevederilor HG 163/2007, alături de Legii 245/2004 și ale Regulamentului (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European și al Consiliului privind supravegherea pieței și conformitatea produselor.

Principalul motiv al neautorizării punerii pe piață a acestor articole uzate a fost absența documentelor care să certifice că au fost tratate corespunzător, făcându-le astfel nesigure pentru utilizare. Cantitatea de aproximativ 73.500 kg de articole uzate, evaluată la aproximativ 503.000 lei, a fost implicată în această situație.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.