Acasă Educație Festivități de final de an școlar pentru clasele a VIII-a și a...

Festivități de final de an școlar pentru clasele a VIII-a și a XII-a, dar cu măsuri de protecție

0

Prefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi, 17 mai, o ședință de lucru la care, pe lângă conducerea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au participat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Vasile Andrieș, inspectorul școlar general adjunct Delia Gavra, Rodica Borlan – director Crucea Roșie Satu Mare și dr. Macrina Mihai, director al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.

Conform situației epidemiologice actuale, în condițiile noilor prevederi legale care relaxează măsurile de siguranță care se aplică, prefectul a propus reconsiderarea modului de desfășurare a festivităților de absolvire a clasei a VIII-a respectiv a XII-a care vor fi organizate la acest sfârșit de an școlar. Astfel, va fi permisă organizarea de festivități de absolvire, cu participarea invitaților absolvenților (maxim două persoane), în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție individuală (distanțare și mască de protecție).

Sistemul de Gospodărire a Apelor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare au făcut o prezentare a situației operative, a acțiunilor de limitare a dezastrului și de refacere a sistemului de apărare împotriva inundațiilor afectat începând cu data de 13.05.2021.

Din dispoziția prefectului, două comisii mixte de evaluare a pagubelor produse de inundații se află la această oră în teren și evaluează gradul de afectare al gopodăriilor, a fermelor, a infrastructurii și a altor obiective, realizând inclusiv o evaluare financiară a dezastrului. Din comisii fac parte repezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Inspectoratului de Stat în Construcții.

La finalul ședinței au fost prezentate rezultatele la zi ale campaniei de vaccinare, ale Maratonului vaccinării și s-au convenit mijloacele prin care oportunitatea vaccinării fără programare din acest week-end să ajungă la cât mai mulți dintre sătmăreni (informări către primăriile din județ, promovare media și social-media, distribuire de flyere, puncte de informare).

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.