Acasă Actualitatea Expoziție de cactuși la Castelul Karoly din Carei

Expoziție de cactuși la Castelul Karoly din Carei

0

Începând de joi, 10 iunie 2021, până duminică, 13 iunie 2021, inclusiv, în aer liber, în fața intrării principale în Castelul Károlyi va avea loc o expoziție de cactuși și plante suculente, organizată de Asociația Colecționarilor de cactuși Aztekium, din Satu Mare.

Vor fi prezenți 17 expozanți din județele Cluj, Satu Mare, Maramureș (Baia Mare, Sighetul Marmației, Seini, Groși), și alte zone din țară, dar și din Hajduszoboszlo, Ungaria. La eveniment va fi reprezentată și cunoscuta colecție „Vida Gheza” din Baia Mare. Întrucât ne aflăm în luna iunie, multe dintre plantele expuse vor fi înflorite, un motiv în plus de atracție pentru vizitatori. Vor exista și prezentări ale plantelor pentru grupurile de elevi sau copii de la grădinițe, care vor vizita expoziția. Organizatorii le vor pune la dispoziție pliante despre exponate în limbile română și maghiară. De asemenea, va exista și o tombolă, iar câștigătorul va intra în posesia unei plante deosebite.

Programul de vizitare a expoziției este: Joi, 10 iunie – sâmbătă, 12 iunie, între orele 10.00 – 18.00, duminică, 13 iunie, între orele 10.00 – 14.00. Organizatorii speră să fie vreme însorită în această perioadă, plantele fiind expuse în aer liber pentru a le stimula înflorirea.

Sunt așteptați cu drag toți pasionații de plante și flori, pasiunea fiind o legătură care trece peste orice obstacol. Evenimentul este organizat de Asociația Colecționarilor de cactuși AZTEKIUM, din Satu Mare, cu sprijinul Muzeului Județean Satu Mare, secția Carei.

Articolul precedentCovid-19: Două cazuri noi de infectări, dar nici un deces în județul Satu Mare
Articolul următorGALERIE FOTO. A trăit 11 ani la Adăpostul de Noapte, acum are propria casă. Povestea Anei-Maria Osvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here