Acasă Sărituri cu schiurile Etapă spectaculoasă la Sapporo! Ultimele rezultate din Japonia

Etapă spectaculoasă la Sapporo! Ultimele rezultate din Japonia

0

Aventura săritorilor cu schiurile la Sapporo s-a încheiat în această dimineață. Cine a reușit să urmărească competiția a primit un spectacol pe cinste cu multe evoluții peste dimensiunea trambulinei japoneze, adică peste 137 de metri.

Totul a început cu ședința de calificare unde Ryoyu Kobayashi a terminat pe primul loc. A fost urmat de Kraft și Peter Prevc, în timp ce fruntașii Cupei Mondiale, Granerud (10) și Dawid (22) n-au convins. Chiar dacă au fost mai puțini sportivi la start, nici de această dată românii Spulber și Cacina nu au reușit să prindă prima manșă fiind clasați pe 57 și 59 (ultimul), cu evoluții modeste de 93,5 și 80 de metri.

Din 18 au rămas 15 națiuni pentru etapa individuală care a început la ora 3:00 dimineața. S-a sărit cu bara de start extrem de jos, între pozițiile 2 și 5.

După o primă manșă de foc, cu Granerud, Kobayashi și Zajc pe podium, nume importante au părăsit competiția. Ne referim aici la Hayboeck (31), Lindvik (32), Geiger (34), Johansson (37) și Tande (45).

Manșa finală a fost savuroasă, ea fiind câștigată într-un final de Ryoyu Kobayashi, singurul sportiv cu două evoluții de peste 140 de metri. Săritura zilei i-a aparținut lui Forfang, cu ai săi 143,5 metri. Podiumul a fost completat de Granerud și, surprinzător, de Eisenbichler.

Cu ceastă victorie, Ryoyu l-a depășit pe Stoch în clasamentul Cupei Mondiale, ajungând până pe locul 7. Acolo în față, Dawid pierde serios teren, Granerud apropiindu-se la doar 48 de puncte. Modificări nu s-au produs până la locul 6, însă se poate observa că Stefan Kraft s-a apropiat de Lanisek. În altă ordine de idei, au trecut 18 etape individuale din totalul de 32 al sezonului de Cupă Mondială.

Rezultatele ședinței de calificare de duminică AICI.

Rezultatele etapei individuale de duminică AICI.

Clasamentul Cupei Mondiale individual AICI.

Clasamentul Cupei Mondiale pe națiuni AICI.

Urmează primele etape de zbor din sezon, la Kulm Mitterndorf, Austria (27-29 ianuarie).

Adsense
Articolul precedentPiroman în Satu Mare! A dat foc la tomberoanele din cartier
Articolul următorUn nou monument Vasile Lucaciu se va amplasa în Satu Mare! Dimensiuni și locul ales

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.