Acasă Educație Este bine că se va preda în școli Revoluția din 1989? Dețin...

Este bine că se va preda în școli Revoluția din 1989? Dețin manualele adevărul?

0

Zilele acestea se vorbește despre un proiect de lege care vizează introducerea în şcoli a disciplinei despre Revoluţia din 1989.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea și a fost adoptat în Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului . 

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, anunţă prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat. Proiectul votat cu 215 voturi pentru, 17 împotrivă şi 44 de abţineri, va fi înaintat Senatului.

Noua disciplină va fi introdusă în sfera curriculară începând cu anul şcolar 2023-2024

Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari. Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate, se arată în avizul acordat de Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Întrebarea este: Vor deține manualele adevărul despre Revoluția din 1989?

loading...
Articolul precedentCe se mai întâmplă cu proiectul de modernizare a malurilor Someșului? Era o promisiune în campanie…
Articolul următorFOTO. România vs. Ungaria: Aceeași benzinărie, diferență de 2,52 lei la litru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.