Acasă Actualitatea Echipajele SMURD din Satu Mare au fost trimise în 96 de misiuni...

Echipajele SMURD din Satu Mare au fost trimise în 96 de misiuni în weekend

0

Pompierii sătmăreni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Astfel, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au răspuns cu promptitudine la 118 solicitări venite din partea cetățenilor.

În perioada 21-24.iunie a.c., echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 96 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, în perioada supusă atenției, echipajele operative au intervenit în urma producerii a 2 accidente rutiere, stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa gospodărească din localitatea Botiz, 12 intervenții în contextul fenomenelor meteorologice avertizate, precum și în alte 7 situații derulate în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.

În Duminica Rusaliilor, forțele profesioniste din cadrul subunităților de intervenție ale inspectoratului au asigurat protecția comunităților în apropierea lăcașurilor de cult unde a fost preconizat aflux mare de participanți la slujba religioasă.

În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, a fost transmis 1 mesaj RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, ca urmare a emiterii avertizărilor cod portocaliu și cod roșu de vreme severă, în mai multe localități din județul Satu Mare. Pompierii militari sătmăreni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Adsense