Acasă Fotbal După viktoria lui Orban și înființarea secției teqball, Ungaria începe să construiască...

După viktoria lui Orban și înființarea secției teqball, Ungaria începe să construiască o academie de fotbal la Satu Mare

0

În această dipă-amiază, într-un loc cochet de pe strada Botizului din Satu Mare, a fost prezentat proiectul noii academii de fotbal finanțată în întregime de Guvernul maghiar.

Arpad Purguly, cel care se ocupă de proiectul acesta grandios, dar și de partea de promovare a Clubului Sportiv Municipal a prezentat planurile. Se știe faptul că între academia Partium, care își va desfășura activitatea la Satu Mare și CSM există o colaborare mai veche.

Locația noii baze sportive este în zona Aquastar, pe strada Gorunului, acolo unde vor fi construite terenuri prevăzute cu tribune și nocturnă, locuri de cazare, săli de sport, o cantină, etc.

Din documentele puse la dispoziţie aflăm că academia va fi compusă, printre altele, din: 1 teren UEFA cu tribune, 1 teren cu gazon sintetic, două terenuri cu gazon natural, două terenuri de mici dimensiuni cu gazon sintetic, 2 terenuri de tenis cu piciorul, pistă de alergare, zonă fitness în aer liber, teren acoperit, hotel, săli de fitness şi de recuperare, sală de mese, parcare.
Pentru demararea acestei investiţii, Guvernul Ungariei a alocat până acum aproximativ 750.000 de euro, iar inaugurarea ar urma să aibă loc undeva în 2024.

O lecție dată de țara vecină care investește enorm în sport, chiar și în alte state, pe când autoritățile din România dorm, nu-i interesează și lasă sportul în derivă.

În altă ordine de idei, Academia Partium și-a început deja activitatea la Satu Mare, există antrenori, grupe de copii, care se pregătesc la noua bază sportivă Dinamo. Proiectul, când va fi finalizat, prevede ca sute de copii din Satu Mare, dar și din județele limitrofe să se adune la super-baza care va fi construită la ieșire din municipiul reședință de județ.

În altă ordine de idei, există mai multe cluburi, antrenori, care se plâng de faptul că, după ce au crescut și antrenat ani de zile copii, aceștia vor fi interesați să plece la noua academie.

loading...
Articolul precedentAlertă alimentară! Pepene verde plin de pesticide în supermarketurile din Satu Mare
Articolul următorSe întâmplă la noi! Copilă ținută în lanțuri de propria bunică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.