Acasă Sport Două zile de aur pentru judo-ul sătmărean: Maidelines Gorguet strălucește la Cupa...

Două zile de aur pentru judo-ul sătmărean: Maidelines Gorguet strălucește la Cupa României și Campionatul Național

0

Judoka Maidelines Gorguet a adus două zile pline de aur pentru judo-ul sătmărean, reușind să câștige aurul atât la Cupa României, cât și la Campionatul Național de Ne-waza seniori. Performanțele ei excepționale reprezintă un moment istoric pentru orașul Satu Mare și pentru Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare.

Ieri, Maidelines Gorguet a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Cupa României în categoria -70 kg. Azi, la Campionatul Național de Ne-waza seniori, a obținut din nou aurul în categoria +63 kg, unde au concurat toate sportivele peste 63 kg.

În semifinală, Maidelines a trecut de colega ei Paula Păstiu, iar în finală a învins-o pe colega sa din echipa națională, Narino, o sportivă de origine cubaneză de 195 cm înălțime și 112 kg. Cu această performanță, Maidelines Gorguet a devenit prima sportivă din Satu Mare care câștigă patru medalii de aur la Campionatul Național de seniori.

Antrenorul Attila Pelcz a declarat cu mândrie: “Suntem extrem de fericiți și mândri de realizările Maidelines. Este o sportivă de excepție, care a demonstrat că prin muncă și dedicație se pot obține rezultate extraordinare. Această dublă victorie este un moment istoric pentru Satu Mare și ne dă speranțe mari pentru viitor.”

Anul acesta, Maidelines a câștigat aurul la seniori -70 kg la Open, unde toate categoriile au concurat împreună, Cupa României și Campionatul Național de Ne-waza Open. Săptămâna trecută, a ocupat locul 7 la Cupa Europeană din Celje, Slovenia, și peste două săptămâni va reprezenta România și Satu Mare la Cupa Mondială din Tallin, Estonia.

“Începând de săptămâna trecută, Maidelines a reprezentat România la competițiile internaționale, după o așteptare îndelungată pentru liberarea de la federația cubaneză, unde a fost de două ori clasată pe locul 5 la Pan American de seniori. Sperăm ca în viitor să cucerească și mai multe medalii pentru echipa României și pentru CSM Olimpia Satu Mare. Visul nostru este ca Maidelines să reprezinte Satu Mare la următoarea Olimpiadă din Los Angeles, peste patru ani. Este un drum lung, dar cu sprijinul CSM Olimpia Satu Mare, suntem încrezători că putem reuși,” a adăugat antrenorul Attila Pelcz.

Adsense