Acasă Actualitatea DOCUMENTE. Adrian Cozma explică de ce groapa de gunoi de la Doba...

DOCUMENTE. Adrian Cozma explică de ce groapa de gunoi de la Doba este în pericol să fie închisă

0

Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, a readus în discuție problema selectării deșeurilor, subiect care a ajuns pe masa consilierilor județeni și a generat un val de controverse.

Cozma a făcut o interpelare la Ministerul Mediului, în urma căreia a avut loc un control riguros asupra activităților de gestionare a deșeurilor în județ.

În urma controlului efectuat de Ministerul Mediului, s-a constatat că Consiliul Județean Satu Mare nu își îndeplinește obligațiile în ceea ce privește colectarea și selectarea deșeurilor. Situația actuală arată o performanță extrem de scăzută în reciclarea deșeurilor, cu procente alarmante raportate pentru ultimii ani:

  • 2020: Doar 0,08% din cantitatea depusă a fost reciclată.
  • 2021: Doar 0,11% a fost reciclată.
  • 2022: Doar 0,06% a fost recuperată în vederea reciclării.

Adrian Cozma a subliniat că acest eșec continuu ar putea duce la sancțiuni severe pentru Consiliul Județean, inclusiv posibilitatea închiderii rampei de gunoi de la Doba.

„S-a constatat că la Consiliul Județean nu se face treabă, că este nevoie de colectare și selectare la groapa de gunoi, este nevoie de un management mai bun. Situația în momentul de față arată că în ultimii ani selectarea deșeurilor a fost deficitară,” a declarat Cozma.

În nota de control, președintelui Consiliului Județean i s-a impus un ultimatum clar, specificând măsurile necesare pentru a aduce managementul deșeurilor în conformitate cu normele legale. Cozma a atras atenția asupra ineficienței actualei administrații și a reiterat criticile aduse în timpul campaniei electorale.

„Acest fapt ne va împinge în situația în care Consiliul Județean va fi sancționat, inclusiv se poate dispune închiderea activității la rampa de la Doba, pentru că nu își face treaba așa cum există normele în vigoare,” a completat Cozma.

Adrian Cozma a criticat și comunicatul UDMR, care susținea că acesta ar dori să vândă groapa de gunoi. Cozma a subliniat că acest comunicat este fals și că actualele hotărâri ale Consiliului Județean demonstrează minciunile vehiculate.

„Avem în două săptămâni două minciuni scoase în evidență, exact ce spuneam în campanie: doar acum începe colaborarea pentru gestionarea sistemului anti-grindină și acum problema gropii de gunoi de la Doba,” a menționat Cozma.

Problema gestionării deșeurilor în județul Satu Mare a devenit un subiect fierbinte pe agenda Consiliului Județean, cu implicarea directă a Ministerului Mediului și a liderilor locali. Adrian Cozma a adus în prim-plan deficiențele actualei administrații și necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita sancțiuni severe și a îmbunătăți sistemul de management al deșeurilor.

Adsense