Acasă Actualitatea Din nou probleme pe calea ferată pe magistrala Satu Mare – Brașov!...

Din nou probleme pe calea ferată pe magistrala Satu Mare – Brașov! Aproape de o tragedie

0

O grindă grea de zeci de tone s-a desprins din pasajul de la Prejmer şi s-a prăbuşit peste o magistrală CFR. Doar o minune a făcut să nu existe victime. Bucata uriaşă de ciment a rupt liniile de înaltă tensiune şi a blocat şinele.

Podul rutier era închis pentru reparaţii, dar muncitorii care încercau să asigure construcţia nu s-au gândit să ceară şi oprirea circulaţiei feroviare. De altfel, un tren de călători e oprit chiar lângă podul din care s-a prăbuşit grinda. Circulația între Braşov şi Satu Mare s-a reluat după ore bune, cu locomotive diesel. 

Trenul de călători 4508, un tren Regio care trebuia să ajungă de la Gheorghieni la Brașov, s-a oprit cu 100 de metri înainte de pod. 

Chiar în aceste momente circulația feroviară a fost reluată și se circulă cu locomotive disel de la Brașov către Sfântul Gheorghe. Circulația feroviară nu a fost oprită în acel moment, deși muncitorii lucrau la eliberarea capetelor de grindă, pentru ca acestea să poată fi ridicate din poziție. Sunt grinzi vechi fabricate dinainte de Revoluție.

Magistrala feroviară 400 Satu Mare-Brașov s-a întâmplat acest eveniment. Lângă calea ferată este Drumul Național 11, pe care se circulă, deși grinzile încă reprezintă un pericol. 

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.