Acasă Informativ Din mai 2021 s-au schimbat etichetele de pe anvelope! Cum se citesc?

Din mai 2021 s-au schimbat etichetele de pe anvelope! Cum se citesc?

0

De la 1 mai 2021, anvelopele importate sau produse în Uniunea Europeană sunt comercializate cu o nouă etichetă. Se știe că UE s-a angajat să ajungă la neutralitate climatică până în anul 2050. Acest lucru înseamnă mai puține emisii CO2 generate și de transportul rutier. Astfel, alegerea unor anvelope mai eficiente (din punct de vedere al consumului de combustibili fosili) va contribui la reducerea emisiilor generate de transport. Noile etichet permit persoanelor să aleagă anvelope mult mai eficiente.

De precizat că anvelopele fabricate înainte de 1 mai 2021 vor fi vândute cu vechea etichetă și că ea nu trebuie înlocuită.

Așa arată noua etichetă:

Toate anvelopele vor avea următoarea pictogramă, mai puțin cele care îndeplinesc valorile minime ale indicelui de aderență pe zăpadă sau valorile minime ale indicelui de aderență pe gheață:

I. zgomotul exterior de rulare, valoarea (în dB(A) și rotunjită la cel mai apropiat număr întreg) și clasa de performanță.

Anvelopele care îndeplinesc valorile minime ale indicelui de aderență pe zăpadă vor conține pictogramele următoare:

I. zgomotul exterior de rulare, valoarea (în dB(A) și rotunjită la cel mai apropiat număr întreg) și clasa de performanță.
II. aderență la zăpadă

Anvelopele care îndeplinesc valorile minime ale indicelui de aderență pe gheațp vor conține pictogramele următoare:

I. zgomotul exterior de rulare, valoarea (în dB(A) și rotunjită la cel mai apropiat număr întreg) și clasa de performanță.
II. aderență pe gheață

Schimbări:
Eficiența anvelopelor va fi aceeași. Se schimbă doar clasificarea energetică, adică literele de pe etichetă. Noile reglementări se vor aplica în cazul anvelopelor pentru autoturisme și camionete (clasele C1 și C2) și vehiculele grele (C3).

Ce cuprind noile etichete:
• informații suplimentare precum identificatorul tipului de anvelopă
• simboluri pentru condițiile dificile de iarnă și/sau aderență în condiții de îngheț (3PMSF), în funcție de model

• reclasificarea claselor inferioare de pe etichetă

  1. clasa D devine clasa E
  2. clasele F și G se îmbină pentru a forma clasa E
  3. în cazul anvelopelor C1 și C2, clasa D nu mai este necompletată

• codul QR pentru fiecare tip de anvelopă care trimite către baza de date UE (EPREL) în care poate accesa fișa cu informații despre produs și eticheta anvelopei.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.