Acasă Informativ Deputatul Radu Panait explică în mare ce înseamnă Pașaportul Covid

Deputatul Radu Panait explică în mare ce înseamnă Pașaportul Covid

0

Deputatul USR PLUS, Radu Panait apreciază faptul că în această săptămână s-a aprobat Pașaportul Covid la nivel de Paralament European. În mare, deputatul sătmărean explică pe pagina sa de facebook ce înseamnă acest lucru.

”Tot mai multă lume se vaccinează, iar asta ne aduce cu un pas și mai aproape de călătoriile de care ne este atât de dor. Pe lângă rata încurajatoare de vaccinare, o nouă măsură vine să faciliteze călătoriile în străinătate. Parlamentul European și statele-membrie au aprobat ”Pașaportul Covid”.

Ce înseamnă acest lucru? Cel mai probabil începând cu data de 1 iulie persoanele vaccinate, persoanele care vor prezenta un test Covid-negativ sau care vor avea dovada faptului că au trecut prin boală vor putea călători fără probeme cu ajutorul certificatului verde digital european, care va atesta unul dintre aceste trei lucruri.

Un cadru comun al UE va permite statelor membre să elibereze aceste certificate care vor fi acceptate în alte țări ale Uniunii Europene, valabilitatea lor fiind de 12 luni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here