Acasă Sărituri cu schiurile Deplasare lungă la New York! Programul celor 3 etape de ski jumping...

Deplasare lungă la New York! Programul celor 3 etape de ski jumping de la Lake Placid

0

În caz că vă întrebați dacă este cea mai lungă deplasare a sezonului, atunci ar trebui să știți că nu. Dacă este să luăm ca punct de pornire România, până la Sapporo (Japonia) sunt în jur de 8.000 de kilometri, iar până la Lake Placid (New York, SUA) în jur de 7.000 de kilometri.

În caz că vă întrebați când s-a mai sărit în Statele Unite ale Americii, răspunsul ni l-a dat duminică Elis Mihai, unul dintre comentatorii de top pe care-i are pagina de facebook Sarituri cu Schiurile – Ski Jumping:

Ultima dată când au avut loc etape de Cupă Mondială Masculină în SUA au fost cele din anul 2004, la Park City, Statul Utah, în finalul lunii februarie al acelui an. Etapele respective au fost și ultimele în care a evoluat Sven Hannawald care mai apoi s-a retras din activitatea competițională imediat după acel week-end. Iar la Lake Placid, New York State, ultima dată când au avut loc etape de Cupă Mondială Masculină au fost cele din anul 1990. P.S.: Recordul oficial al trambulinei mari din Lake Placid a fost stabilit pe 15 ianuarie 1983 (!!!!) de către legendarul Matti Nykänen cu o săritură de 124.0 m; dar într-adevăr atunci au fost alte vremuri… o altă tehnică de zbor, altă generație de echipamente etc.

După această lungă introducere, mai lungă decât ceea ce urmează, spunem că la sfârșit de săptămână, Cupa Mondială la sărituri cu schiurile se mută în SUA. Inițial erau programate etape pe Iron Mountain, însă ele au fost reprogramate, din cauza organizatorilor, pe MacKenzie Intervale Ski Jump din Lake Placid.

În afară de prima ședință de calificare și de etapa pe echipe, toate celelalte evenimente par accesibile. Exceptând a doua ședință de calificare, totul va putea fi urmărit în direct pe Eurosport 1, HD și 4K. Vă lăsăm cu datele care contează.

Programul din SUA
• Vineri, 10 februarie: ora 00:00, ședință de calificare (Eurosport 1, HD, 4K)
• Sâmbătă, 11 februarie: ora 17:00, etapă individuală (Eurosport 1, HD, 4K)
• Sâmbătă, 11 februarie: ora 00:00, etapă pe echipe (SuperTeam) (Eurosport 1, HD, 4K)
• Duminică, 12 februarie: ora 15:45, ședință de calificare (netelevizată)
• Duminică, 12 februarie: ora 17:10, etapă individuală (Eurosport 1, HD, 4K)

Date despre trambulină
• Punct de construcție: 115 metri
• Dimensiune: 128 de metri
• Record neoficial: 135,5 metri săriți de Veli-Matti Lindström (2002)

Prognoza meteo: În cele trei zile vor fi temperaturi cuprinse între 3 și -15 grade Celsius. Șanse mari de precipitații sunt doar sâmbătă (ninsoare), iar vântul s-ar putea să ne dea bătăi de cap, cu viteze de până la 19 km/h.

Clasamentul Cupei Mondiale este AICI.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.