România a intrat în concursul de calificare de miercuri cu trei gimnaste: Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc și Nica Ivănuș. A fost o zi lungă, cu patru subdiviziuni, iar la sfârșitul ei, doar Denisa Golgotă a reușit să obțină prezențe în finale.

Gimnasta în vârstă de 17 ani a avut evoluții bune la toate aparatele, ea obținând 13.033 la sol, 12.700 la paralele, 13.200 la bârnă și 14.366 la prima săritură. Cu un total de 53.299 ea și-a asigurat locul în ultimul act de la individual compus, cel care are loc vineri, de la ora 18:30.

Celelalte punctaje au ajutat-o să se califice, chiar dacă de pe ultimul loc, și în finalele de la sărituri, bârnă și sol, unde totul pornește de la zero. Nica Ivănuș și Carmen Ghiciuc au evoluat și ele la toate cele patru aparate, dar nu au reușit calificarea în nicio finală.

România nu avea niciun reprezentat în concursurile masculine pentru că „tricolorii” nu au obținut punctajele necesare pentru a evolua în lupta pentru medalii.

Denisa Golgotă a debutat anul trecut la CE în concursurile de seniori, unde a obținut două medalii, un argint la sol și un bronz la sărituri.

PROGRAM CE (TELEVIZARE TVR 2, TVR HD)

Vineri, 12 aprilie

  • ora 14:00 individual compus masculin
  • ora 18:30 individual compus feminin-Denisa Golgotă

Sâmbătă, 13 aprilie

  • ora 14:30 finale pe aparate (feminin și masculin)- Denisa Golgotă la sărituri

Duminică, 14 aprilie,

  • ora 14:30 – finale pe aparate (feminin și masculin)- Denisa Golgotă la sol și bârnă