Acasă Actualitatea De ce la Satu Mare nu se poate, iar în alte județe...

De ce la Satu Mare nu se poate, iar în alte județe se publică lista cu radarele?

1

Unele inspectorate de poliție din România aduc la cunoștința publicului informații privind amplasarea radarelor pentru ziua următoare. În urmă cu mulți ani se proceda la fel și în județul Satu Mare.

Pentru că la unii încă se mai poate, de exemplu județul Alba, iar în Satu Mare nu, am întrebat Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare dacă am putea să primim și noi acele liste cu amplasarea radarelor în județul Satu Mare. Ni s-a răspuns că nu există o listă cu așa ceva și că nu ni se poate pune la dispoziție. Am mers mai departe și am întrebat Inspectoratul General al Poliției Române. De acolo, mesajul a fost redirecționat către IPJ Satu Mare, astfel că într-un final am primit un răspuns detaliat, semnat de Mihai Pașolea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

În concluzie, IPJ Satu Mare a explicat că nu există dispoziții legale care să permită publicarea în mass-media a unei liste cu amplasarea cinemometrelor utilizate pentru ziua următoare. Astfel de acțiuni ar putea afecta activitățile poliției rutiere de aplicare a normelor legale privind viteza maximă admisă, conducând la o practică de respectare a legii doar în zonele presemnalizate, afectând capacitatea poliției de a proteja interesul general privind siguranța circulației pe drumurile publice.

Răspunsul IPJ Satu Mare

”În urma analizei prevederilor Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare şi ale Regulamentului de aplicare a acestei ordonanţe de urgenţă, aprobată prin Hotărâred Guvernului nr. 1391/2006, cu modificările și completările ulterioare, nu au fost identificate dispoziţii legale cu privire la posibilitatea furnizării informațiilor solicitate, în conformitate cu cele statuate de Curtea Constituţională prin Decizia nr. 684 din 6 noiembrie 2018, publicarea în mass-media a unei liste cu amplasarea cinemometrelor utilizate de către instituţia noastră pe raza judeţului Satu Mare, pentru ziua următoare, ar limita activitățile poliției rutiere de aplicare a normelor legale privind viteza maximă admisă pe sectorul respectiv de drum şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

În acest sens, aşa cum a reținut și Curtea Constituţională, comunicarea listei care cuprinde zonele în care se acționează cu aparatele radar sunt contrare prevederilor art. 22 alin. (1) din Constituţie privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică, aducând atingere tocmai posibilității poliţiei rutiere de a proteja interesul general, conducând, în mod inevitabil, la o practică de respectare a dispozitiilor legale privind limitele de viteză doar în zonele presemnalizate si anuntate ca atare. În afara acestor zone presemnalizate, organele abilitate ale statului sunt lipsite de posibilitatea de a proteja interesul general – acela al siguranţei circulației pe drumurile publice -, find lipsite, practic, de prerogativa sancționării încălcărilor legii. De asemenea, publicarea în mass-media a listei cu amplasare cinemometrelor radar pe raza judeţului Satu Mare pentru ziua următoare poate fi de natură să ducă o practică de respectare a dispozițiilor legale privind limitele de viteză numai în zonele indicate ca atare.

Pe de altă parte, apreciem că activitatea de prevenire pe linia circulaţiei rutiere este realizată și poate fi realizată de către structurile competente din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin campanii de presă și diferite acțiuni menite să responsabilizeze participanţii la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, publicarea în mass-media a listei cu amplasarea aparatelor radar pe raza judeţului Satu Mare pentru ziua următoare neputându-se înscrie, în categoria unor activităţi specifice de prevenire.

(…) Pe această cale, dorim să le readucem la cunoștință tuturor participanţilor la trafic, mai cu seamă conducătorilor de vehicule, prevederile art. 48 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv: ,,conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză și să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevra în condiţii de siguranţă”.”

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

Néhány romániai rendőrségi felügyelőség tájékoztatja a közönséget a sebességmérők helyszíneiről a következő napra. Sok évvel ezelőtt ugyanezt a eljárást követték a Szatmár megyében is.

Mivel néhány megyében, például Alba megyében még mindig ezt csinálják, míg Szatmárban nem, megkérdeztük a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőséget, hogy mi is kaphatnánk-e ezeket a sebességmérők helyszíneinek listáját. Arra válaszoltak, hogy nincs ilyen lista és nem tudják azt nekünk biztosítani. Továbbmentünk és megkérdeztük a Román Rendőrség Főfelügyelőségét. Onnan a választ átirányították a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőséghez, és részletesebb választ kaptunk arra, miért nem tudják meg a szatmáriak, hogy hol lesznek a sebességmérők a következő napon. A választ Mihai Pașolea, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője írta alá.

Összefoglalva, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség elmagyarázta, hogy nincsenek jogszabályi rendelkezések, amelyek lehetővé tennék a sebességmérők helyszíneinek közzétételét a következő napra vonatkozóan a tömegkommunikációban. Az ilyen intézkedések befolyásolhatják az úti közlekedési rendőrség tevékenységeit a jogszabályi normák betartásában a maximális sebességhatár vonatkozásában az adott útszakaszon és az adott járműkategóriára vonatkozóan.

A válasz a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségtől:

“A Kormány sürgősségi rendeleteinek (195/2002. számú) az úti közlekedésről, a későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel, valamint az ezekre vonatkozó végrehajtási rendeletnek az analízise során nem azonosítottunk jogszabályi rendelkezéseket a kért információk megadására vonatkozóan, az Alkotmánybíróság által 2018. november 6-án hozott 684. számú döntésben foglaltakkal összhangban. Az úti közlekedési rendőrség által használt sebességmérő eszközökkel végzett műveletek helyszíneit tartalmazó lista nyilvánosságra hozása Szatmár megye területén a következő napra korlátozná az úti közlekedési rendőrség tevékenységeit az adott útszakaszon vonatkozó maximális sebességhatár tekintetében és az adott járműkategória tekintetében.

Ebben az értelemben, ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította, a radaros műveleteket tartalmazó lista közlésének ellentmondanak az Alkotmány 22. cikk (1) bekezdése szerinti előírásoknak a jog életére és testi és lelki épségére vonatkozóan, pontosan az úti közlekedési rendőrség képességét aláásva arra, hogy védje az általános érdeket, ami elkerülhetetlenül egy olyan gyakorlatot eredményez, hogy csak a előre jelzett területeken és meghirdetett területeken tartsák be a jogszabályokat. Ezeknek a előre jelzett területeknek a határain kívül a hatóságok nem képesek az általános érdek védelmére – az úti közlekedés biztonságának -, gyakorlatilag megfosztva őket a jogszabálysértések megbüntetésének jogától. Ezenkívül a radaros műveleteket tartalmazó lista nyilvánosságra hozása Szatmár megyében a következő napra hozzájárulhat ahhoz, hogy csak a megjelölt területeken tartsák be a jogszabályokat.

Másrészt azt is elismerjük, hogy az úti közlekedés megelőzése a Belügyminisztérium hatósági szerkezetei által végrehajtott és végrehajtottatott sajtókampányokkal és különböző intézkedésekkel valósítható meg, amelyeket az úti közlekedési jogszabályok megsértésének kockázatára hívják fel a közlekedők figyelmét. Az úti közlekedési rendőrség radaros eszközök helyszíneinek közzététele Szatmár megyében a következő napra nem sorolható azonosító prevenciós tevékenységek kategóriába.

(…) Ebben az értelemben szeretnénk emlékeztetni az összes közlekedőt, különösen a járművezetőket, az úti közlekedési törvény 48. cikkének előírásaira, amelyek szerint: „a járművezetőnek tiszteletben kell tartania a jogszabályi sebességhatárt és az útviszonyokhoz igazítania kell azt, hogy bármely manővert biztonságosan elvégezhessen.””

Adsense

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.