Acasă Actualitatea LISTĂ. De azi, 14 alimente mai ieftine la rafturile magazinelor sătmărene

LISTĂ. De azi, 14 alimente mai ieftine la rafturile magazinelor sătmărene

0

Începând de marți, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență cu privire la limitarea cotelor de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare, în scopul stopării creșterii prețurilor la alimentele de bază. Această măsură va fi aplicată pe o perioadă de 3 luni.

Lista de alimente care vor beneficia de reducerea adaosului comercial cuprinde pâine albă simplă întreagă cu gramaj între 300g și 500g, lapte de vacă proaspăt cu 1,5% grăsime, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă cu 3,5% grăsime și gramaj maxim de 200g, făină albă de grâu ”000” cu 1 kg, mălai standard cu 1 kg, ouă de găină calibrul M în ambalaj de 10 bucăți, ulei de floarea-soarelui cu 1L, carne proaspătă de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi de pui, varianta standard), carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc), legume proaspete vrac (roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia), fructe proaspete vrac (mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă), cartofi proaspeți albi vrac și zahăr alb tos cu 1 kg.

În conformitate cu proiectul de act normativ, adaosurile comerciale se aplică la valoarea fără TVA a produselor agricole și alimentare enumerate. Prețurile la raft pentru aceste alimente trebuie să fie unitare, atât pentru produsele marcă privată ale producătorilor, cât și pentru produsele marcă proprie ale comerciantului.

Nerespectarea prevederilor din ordonanță constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 100.000 lei și 2.000.000 lei, cu excepția cazurilor în care faptele săvârșite constituie infracțiune conform legii penale.

Măsura adoptată de Guvern are scopul de a asigura accesul populației la alimente la prețuri mai rezonabile și de a combate creșterea nejustificată a prețurilor la alimentele de bază.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.