Acasă Oameni de succes Darius Câmpean, sătmăreanul care iubește muzica și dansul codrenesc! A cântat pe...

Darius Câmpean, sătmăreanul care iubește muzica și dansul codrenesc! A cântat pe scena Vedeta Populară

0

Județul Satu Mare este un izvor continuu de talente, asta o spune numărul mare de muzicieni care fac cinste meleagurilor natale și nu numai. Un elev de la Liceul de Muzică „Aurel Popp”, Darius Câmpean pe numele său, se numără printre aceștia, deși are doar 16 ani.

Darius iubește muzica și dansul codrenesc, studiază dansul popular, dar și canto clasic și popular, cu binecunoscuta profesoară Angela Buciu. Și cum nu se putea altfel, face parte din ansamblul județului Satu Mare, “Doruri sătmărene”, alături de care dansează sau interpretează folclor de câte ori are ocazia.

A câștigat deja numeroase premii și a îmbrățișat muzica populară avându-l ca model pe îndrăgitul interpret Nicolae Mureșan. Cele mai importante distincții cu care tânărul sătmărean se mândrește sunt:

  • locul 1 la Festivalul Concurs “Someș, cântecele tale” – Jibou, la Concursul “Muzica ne poate uni” – Pecica, locul
  • locul 2 la Concursul “Rozmarin în colțu’ mesii” – Satu Mare, Concursul “Așa-i jocul pe la noi” – Arad
  • locul 3 la Concursul “Tradiții Silvane” – Șimleu Silvaniei

Recent a cântat alături de consacratul sătmărean de-al nostru, Petre Mureșan pe scena emisiunii “Vedeta Populară” de la TVR 1, unde a avut o prestație lăudabilă, cu piesa “Bate vânt peste secară”. A trecut de cele trei probe, cântarea unei piese sau a unei doine din zona folclorică pe care o reprezintă, interpretare alături de un artist din zona folclorică pe care o reprezintă, curentul extrage un bilețel dintr-un bol, pe acel bilețel scrie numele unui jurat, iar acesta îi dă un fragment de reprodus, dar prestația sa nu s-a ridicat la cererea juraților, asta pentru că, cu 2 zile înainte de concurs, am avut o intervenție chirurgicală de urgență care l-au făcut să nu poată da 100% pe scena TVR.

A fost cel mai tânăr concurent al ediției din acest sezon a celebrei emisiuni de la postul național. Dar acest lucru nu s-a văzut. Să vă mai spunem că s-a apucat de cântat la 10 ani, la biserica din Lipău, alături de ceilalți copii. Mai jos aveți prestația sa și o scurtă prezentare.

Ne-a spus și de ce a ales muzica, și în special muzica populară. “Muzica este pentru mine cel mai mare gest de manifestare umană, prin muzică descrețești frunțile și dezgheți inimile oamenilor. Muzica populară reprezintă oglinda sufletului, pornește din inimă și se adresează inimii. Tânărul român poartă muzica în el. Ea este tovarășa lui în singurătatea munților și câmpiilor, ea liniștește spaimele, îl ajută să-și spună dorul, nostalgia inexprimabilă care îi umple sufletul”, au fost cuvintele frumoase ale interpretului de muzică codrenească.

Articolul precedentLiberalul Victor Ioan Cernea: 30-35.000 de euro un loc de parcare în Satu Mare?
Articolul următorFOTOGALERIE. Examene de centură organizate de Asociația Județeană de Karate Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here