Acasă Actualitatea Cutremur la 55 de km de Satu Mare în această seară!

Cutremur la 55 de km de Satu Mare în această seară!

0

Cutremur Slab în Crișana, Bihor: Magnitudine 2.6

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat producerea unui cutremur în zona Crișana, județul Bihor, în seara zilei de 10 iulie 2024. Seismul a avut loc la ora locală 19:07:47 și a avut o magnitudine de 2.6 pe scara Richter, fiind clasificat drept un cutremur slab. Adâncimea la care s-a produs a fost de 5.0 km.

Detalii despre Localizarea Cutremurului

Cutremurul s-a produs în proximitatea următoarelor orașe:

  • 49 km NV de Zalău
  • 55 km NE de Oradea
  • 55 km SV de Satu Mare
  • 64 km E de Debrecen
  • 84 km SE de Nyíregyháza
  • 89 km V de Baia Mare

Impactul și Reacțiile

Deși cutremurul a avut o magnitudine mică și nu a fost resimțit semnificativ, astfel de evenimente sunt monitorizate atent de specialiști pentru a înțelege mai bine activitatea seismică din regiune și pentru a îmbunătăți măsurile de prevenire și protecție.

Monitorizarea Seismică

INCDFP continuă să monitorizeze activitatea seismică din România și să informeze populația și autoritățile cu privire la orice eveniment notabil. Este important ca cetățenii să fie conștienți de măsurile de siguranță în cazul unor cutremure mai puternice.

Pentru mai multe informații și actualizări despre activitatea seismică, vizitați site-ul oficial al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Adsense