Acasă Actualitatea Cu trenul la mare, de azi, și de la Satu Mare! Care...

Cu trenul la mare, de azi, și de la Satu Mare! Care e prețul unui bilet până la Mangalia

0

Sătmărenii pot merge de astăzi la mare cu Trenul Soarelui, care intră de astăzi, 11 iunie, în programul estival. Rutele nu sunt diferite față de anii trecuți, dar se va circula în format redus, adică trenurile vor ajunge până la Constanța, iar din 24 iunie acestea vor ajunge până la capăt de linie, Mangalia.

Orele de plecare sunt gândite ca trenurile  să ajungă la mare în prima parte a zilei, iar șefii CFR anunță că tarifele biletelor rămân nemodificare.

“Trenurile nu diferă, doar prin faptul că ele circulă în această perioadă. Parte dintre ele au o circulaţie facultativă doar în sezon. Cea de-a doua diferenţă este că de regulă garniturile sunt suplimentate, capacitatea de transport a crescut prin creşterea numărului de locuri. Cu cât? Depinde. Este o situaţie permanent în mişcare. Avem un dispecerat care urmăreşte vânzările de bilete şi la fiecare tren, în funcţie de vânzările de bilete, se pun aceste vagoane suplimentare. Trebuie să amintim că, spre deosebire de anii trecuţi, cel puţin în faza aceasta, nu vom emite bilete în picioare”, a subliniat directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante.

Trenurile de lung parcurs, cum e cel de pe ruta Satu Mare – Mangalia au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă, dar și vagoane-restaurant.

Conform CFR Călători, de la Satu Mare la Marea Neagră, drumul va fi parcurs în 18 ore și 56 minute, iar prețul biletului pentru un adult, la clasa a doua costa 122,75 lei, iar dacă optăm pentru cușetă (6 paturi) prețul ajunge la 158,85 de lei, iar pentru vagon de dormit (2 paturii), prețul unui bilet dus urcă la 251,95 lei.

Biletele de tren pot fi achiziţionate cu o anticipaţie de 20 zile, prin intermediul următoarelor canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here