Acasă Actualitatea Cristian, de negăsit după 3 săptămâni de când a fost luat de...

Cristian, de negăsit după 3 săptămâni de când a fost luat de viitură în Italia

0

Căutările pentru găsirea lui Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani luat de apele râului Natisone pe 31 mai, continuă, însă deocamdată doar cu unități canine. Aceste unități patrulează pe malurile râului, încercând să dea de urma tânărului, potrivit News.ro.

„Începând de astăzi, căutările vor fi încredințate în principal câinilor, care vor continua să patruleze pe malurile râului Natisone până la confluența sa cu Torre”, a declarat prefectul de Udine, Domenico Lione.

Pentru a garanta sprijinul operațional, o brigadă de pompieri va rămâne activă la primăria din Premariacco, în cooperare cu protecția civilă regională. Activitățile de scufundare, navigație și patrulare aeriană au fost suspendate temporar. Dacă nici după câteva zile de patrulare canină nu se obțin rezultate, protocolul de căutare va fi revizuit.

Fratele lui Cristian, Petru Radu, participă activ la căutări, alături de echipele de intervenție. Cristian Molnar a dispărut în râul Natisone, în Premariacco, în timpul unei excursii cu Patrizia Cormoș, 21 de ani, și iubita sa, Bianca Doroș, 23 de ani. Cei trei au ajuns pe o insulă de pietriș din mijlocul râului, dar au fost surprinși de o creștere bruscă a apei, rămânând blocați. Pompierii au încercat să-i salveze aruncându-le o frânghie de sus, însă tinerii nu au reușit să o prindă și au fost luați de viitură.

Trupurile fetelor au fost găsite pe 2 iunie și înmormântate pe 8 iunie în comuna natală Tarna Mare, din județul Satu Mare. Tragedia a marcat profund Italia, cu atât mai mult cu cât cei trei tineri au fost filmați de martori, îmbrățișându-se în încercarea de a rezista în fața viiturii.

Investigațiile ordonate de procuratură continuă. Vineri, în laboratorul de criminalistică informatică din Udine, a început evaluarea tehnică a telefonului mobil al Patriziei Cormoș, singurul găsit după tragedie. S-a realizat o copie a dispozitivului pentru a evita deteriorarea acestuia în cazul unui proces. La analiză au participat și experți desemnați de familiile victimelor. Potrivit primelor informații, Patrizia a sunat de patru ori la 112, fiind preluată de fiecare dată de operatori diferiți.

Adsense