O echipă ideală în care şi-au mai făcut loc o singură rusoaică şi o singură handbalistă franceză!

O echipă ideală care are mai puţine jucătoare de la echipele semifinaliste decât de la celelalte formaţii. O echipă ideală în care Noemi Hafra este preferată Cristinei Neagu sau în care golgeterul CE 2018, până în acest moment, Katarina Krpez, nu are loc, fiind preferată Carmen Martin, locul 12 cu “naţionala” Spaniei la acest turneu.

40% din valoarea votului a fost determinat de fani, care au votat pe site-ul competiţiei, iar 60% din vot a fost determinat de experţii EHF

Cel mai bun portar: Amandine Leynaud (Franţa)
Cea mai bună extremă stânga: Majda Mehmedovic (Muntenegru)
Cel mai bun inter stânga: Noemi Hafra (Ungaria)
Cel mai bun centru: Stine Oftedal (Norvegia)
Cel mai bun inter dreapta: Alicia Stolle (Germania)
Cea mai bună extremă dreapta: Carmen Martin (Spania)
Cel mai bun pivot: Crina Pintea (ROMÂNIA)
Cea mai bună apărătoare: Kelly Dulfer (Olanda)
MVP: Anna Viahireva (Rusia)

O altă jucătoare din naționala noastră pentru care finala mică de azi reprezintă și o miză personală e Eliza Buceschi (25 de ani).

Aceasta din urmă își poate asigura titlul de cea mai bună marcatoare a turneului final, reușind până acum 43 de goluri în 7 meciuri. În prezent ocupă locul trei în topul marcatoarelor și trebuie să înscrie de 8 ori contra Olandei pentru a o depăși pe prima clasată în topul marcatoarelor, Katarina Slezak, care are 50 de reușite.

Pe locul 2 în top, în acest moment, e Cristina Neagu, cu 44 de goluri, dar ea nu mai poate evolua la această ediţie, fiind accidentată.