Acasă Actualitatea Cod galben de furtună în Satu Mare și jumătate din țară

Cod galben de furtună în Satu Mare și jumătate din țară

0

Agenția Națională de Meteorologică a emis o înștiințare cod galben de  manifestări de instabilitate atmosferică începând de astăzi, 25 mai, de la ora 15.00 până pe 27 mai la ora 20.00 pentru județul Satu Mare, dar și pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Articolul precedentÎncepe reciclarea la Satu Mare! Unde puteți duce electrocasnicele vechi
Articolul următorCosmin Dorle, noul secretar general al Prefecturii Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here