Acasă Actualitatea La Satu Mare se organizează miercuri un concurs de planuri de afaceri...

La Satu Mare se organizează miercuri un concurs de planuri de afaceri pentru tineri

0
Business woman working late at night at the office

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Satu Mare va găzdui miercuri, 17 aprilie, ora 11, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, etapa județeană a concursului de planuri de afaceri “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”.

Scopul acestui maraton este de a descoperi vocația liceenilor și de a susține educația antreprenorială cu aplicabilitate practică. În parteneriat cu diverse instituții și organizații, acest program se află la cea de-a doua ediție și se desfășoară în peste 20 de județe din țară, având ca finalitate marele eveniment din luna mai, organizat la București.

Pentru a pregăti adolescenții pentru o piață a muncii în continuă evoluție, CONAF oferă oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele și le furnizează instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Începând cu luna februarie 2024, CONAF Sucursala Satu Mare, în colaborare cu ISJ Satu Mare, a organizat ore de educație antreprenorială în liceele din județ, beneficiind peste 150 de elevi. La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 8 echipe formate din 43 de elevi de la liceele din Satu Mare, iar evenimentul va reuni reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori locali și din țară, elevi și profesori din județ.

Această inițiativă extinsă la nivel național a atras peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, care au beneficiat de ore de educație antreprenorială susținute de peste 150 de antreprenori. Semifinalele competiției vor avea loc în mai multe județe din țară, inclusiv Satu Mare, iar juriul va evalua ideile de afaceri, punerea lor în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri și capacitatea echipei de a lucra împreună și de a se prezenta eficient.

Foto: Freepik

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.