Acasă Actualitatea Cei care au suferit pagube la inundațiile din luna mai în județul...

Cei care au suferit pagube la inundațiile din luna mai în județul Satu Mare, primesc ajutor bănesc

0

Prefectul Tamas Altfatter a convocat ședința Colegiului Prefectural, unde s-a dezbătut și situația cererilor depuse de cei care au suferit pagube materiale în urma inundațiilor din județul Satu Mare din luna mai. Astfel, directorul de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţia Socială Satu Mare Ildiko Tivadar a făcut o informare legat de ajutoarele de urgenţă acordate de AJPIS Satu Mare.

Au fost depuse şi soluţionate un număr de 50 de cereri pentru acordarea unui ajutor de urgenţă din bugetul de stat. Toate cele 50 de cereri au fost depuse de persoane cu domiciliul pe raza comunei Beltiug, care au solicitat ajutor de urgenţă în vederea depăşirii situaţiei de necesitate în care se aflau după fenomenele hidrometeorologice periculoase, ploi abundente şi a inundaţiilor inregistrate din data de 13.05.2021. Urmare a efectuării anchetelor sociale de către inspectorii sociali din cadrul AJPIS Satu Mare și asistentul social din cadrul Primăriei Comunei Beltiug, precum și a Proces verbal privind constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, înregistrate în comuna Beltiug din data de 13.05.2021, întocmit de Comitetul Județean de Urgență Satu Mare au fost propuse spre acordare la un număr de 49 de cereri suma totală de 103.500 lei.

Pentru un singur solicitant, domiciliat în sat Rătești, comuna Beltiug, județul Satu Mare, s-a respins cererea pentru acordarea unui ajutor de urgență din bugetul de stat, deoarece, clădirea cu destinație locuință nu a fost afectată, fiind afectate doar anumite materiale de construcții (ciment, rigips, var, glet, grinzi, corni).

Prefectul Altfatter Tamas împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Pataki Csaba au transmis Nota de Fundamentare şi Proiectul de Hotărâre a Guvernului României privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructrii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2021 în judeţul Satu Mare.

Astfel conform Hotărârea de Guvern vor fi alocate următoarele sume
-Comuna Beltiug 543000RON
-Comuna Bogdand 2019000RON
-Comuna Socond 6056000RON
-Comuna Supur 5000RON

Total 8623000RON

Articolul precedentAlibec, prezentat oficial în tricoul campioanei! Și-a ales numărul 77
Articolul următorSimona Pop rememorează drumul spre aurul olimpic de la Rio! Încep J.O. Tokyo 2020, o avem pe Claudia Cuic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here