Acasă Actualitatea Ce să mai înțelegem? Vaccinul anti-Covid, combinat cu vaccinul antigripal

Ce să mai înțelegem? Vaccinul anti-Covid, combinat cu vaccinul antigripal

0

Compania americană Novavax a anunţat, miercuri, că a iniţiat un studiu clinic de fază timpurie pentru testarea unui vaccin combinat pentru gripă şi Covid-19.

Studiul, care va fi efectuat în Australia, va înrola 640 de adulţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, care fie au fost infectaţi cu noul coronavirus fie au fost vaccinaţi cu un vaccin autorizat pentru Covid-19 cu cel puţin opt săptămâni înainte de studio, informează Reuters.

Participanţii vor primi o combinaţie a vaccinului candidat pentru Covid-19 al companiei, NVX-CoV2373, şi vaccinul său pentru gripă, NanoFlu, împreună cu un adjuvant sau un rapel.

„Combinarea celor două vaccinuri…ar putea conduce la o eficacitate mai mare pentru sistemul de sănătate şi la o protecţia mai mare faţă de Covid-19 şi gripă, cu o singură doză”, a declarat Gregory Glenn, preşedinte pentru cercetare şi dezvoltare la Novavax.

Compania anunţase în luna mai că se aşteaptă ca vaccinurile combinate pentru gripă şi Covid-19 să aibă o importanţă majoră în combaterea variantelor de Covid-19.

Vaccinul său NanoFlu/NVX-CoV2373 a avut ca rezultat o eficacitate solidă atât la gripa de tip A şi B cât şi în protejarea faţă de noul coronavirus, în studiile preclinice.

Novavax aşteaptă rezultatele studiului clinic în prima jumătate a anului 2022.

Articolul precedentCare e de fapt situația lui Arlauskis? Revine sau nu?
Articolul următorTot mai mulți tineri, dependenți de alcool! Care este cauza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here