Acasă Lifestyle Ce facem în weekend? Top 11 stațiuni balneo din țară!

Ce facem în weekend? Top 11 stațiuni balneo din țară!

0

Putem să afirmăm că turismul balnear din România este căutat, apreciat și dezvoltat. Asta și grație resurselor naturale existente în țară noastră, care oferă ape minerale terapeutice, ape termominerale, namoluri și turbe sau gaze mofetice, în România există numeroase stațiuni balneo.

Blogul www.christiantour.ro prezintă cele apreciate 11 stațiuni balneo România. Puteți să alegeți o destinație din următoarele exemple. Cu siguranță nu veți regreta!

1. Băile Olăneșți, jud. Vâlcea. Unul dintre puținele locuri din țară unde se găsesc tratamente pentru desensibilizarea organismului la persoane care suferă de alergii, Băile Olănești oferă și baze de tratament care funcționează pe baza de instalații și aparatură modernă.

2. Slănic-Moldova, jud. Bacău. Un loc de poveste, Slănic-Moldova este o stațiune excelență pentru cei care vor să urmeze o cură de tratament și să se bucure de frumusețea naturii.

3. Băile Tușnad, jud. Harghita. Cunoscută drept „Perla Harghitei”, această stațiune beneficiază de fenomenele vulcanice din zona, care au contribuit la crearea uneia dintre cele mai impresionante stațiuni balneo România.

4. Amară, jud. Ialomița. Preferată de către cei care vor să facă tratamente cu nămolurile sapropelice depuse pe fundul Lacului Amară, această stațiune este deosebit de accesibilă din punct de vedere al prețului.

5. Sovata, jud. Mureș. Deși a fost recunoscută la nivel european încă din secolul 19, se spune că minele de sare și apele minerale din Sovata au fost exploatate în scop curativ încă din vremea românilor. Aici te poți bucură de odihnă, relaxare și vindecare.

6. Băile Herculane, jud. Caraș-Severin. Una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din toată lumea, Băile Felix oferă metode diverse de tratament, fiind o resursă terapeutică de mare valoare.

7. Băile Felix, jud. Bihor. Cu un bioclimat unic, Băile Felix sunt una dintre cele mai populare stațiuni balneo de la noi țară. În plus, dacă alegi să îți petreci concediul aici, poți vizită Lacul cu Nuferi, o rezervație naturală unică în Europa, dar și Parcul Natural Apuseni.

8. Vatra Dornei, jud. Suceava. Situată în Depresiunea Dornelor, „Perla Bucovinei” este o stațiune balneo renumită atât pentru apele termale, cât și pentru peisajul mirific. Poți vizită acest loc în orice luna a anului pentru a-ți reîncarcă bateriile!

9. Covasna, jud. Covasna. Dacă alegi să te bucuri de tratament în Covasna, vei putea vizită obiective turistice unice la noi în țară, precum Cetatea Zânelor, Castelul Mikes sau atelierul ornat cu turtă dulce. Tot aici te poți plimbă cu Mocănița.

10. Băile Govora, jud. Vâlcea. Extrem de populară, această stațiune se bucură de turiști români și internaționali pe tot parcursul anului. Este singură stațiune de la noi din țară cu ape minerale a căror compoziție chimică este diferită, ceea ce înseamnă că aici poți trata mai multe probleme de sănătate.

11. Balvanyos, jud. Covasna. Această stațiune este situată într-un peisaj de o frumusețe unică și oferă un aer ozonat, bogat în aeroioni negativi, dar și numeroase izvoare de apă minerală.

Articolul precedentS-a actualizat lista țărilor! Cipru, Anglia sau Tunisia, în zona roșie
Articolul următorSe anunță furtuni în weekend în Satu Mare! Cod galben de instabilitate atmosferică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here