Acasă Actualitatea Căutări pe malul râului în Italia! Au fost găsite cartea de credit...

Căutări pe malul râului în Italia! Au fost găsite cartea de credit şi cercelul uneia dintre fete

0

Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani luat de viitură în râul Natisone la 31 mai, este încă de negăsit, iar căutările sale continuă intens în localitatea Premariacco, din Friuli, Italia.

În ciuda eforturilor susținute, inclusiv scotocirea defileelor periculoase ale râului, nu s-au găsit indicii clare despre locul unde s-ar putea afla Cristian. Primarul Michele De Sabata a explicat că scafandrii au efectuat o muncă temeinică, dovadă fiind ultimele descoperiri, precum cartea de credit și un cercel aparținând uneia dintre fete.

De Sabata a subliniat dificultatea căutărilor, menționând prezența unor gropi foarte adânci în râu, unde chiar și dronele subacvatice întâmpină probleme de acces. În prezent, căutările sunt concentrate pe malurile râului, iar unități canine patrulează pentru a identifica orice semn al tânărului dispărut.

Coordonatorul Protecției Civile din Premariacco, Matteo Modonutti, a explicat că se urmează un protocol de căutare care va funcționa pe parcursul a cinci zile consecutive. Până joi, unitățile canine vor continua să patruleze, după care situația va fi reevaluată pentru a decide următoarele acțiuni.

Cristian Molnar a dispărut împreună cu Patrizia Cormoș, de 21 de ani, și iubita sa, Bianca Doroș, de 23 de ani, în timpul unei excursii pe o insulă de pietriș din mijlocul râului Natisone. Apele râului au crescut brusc, iar cei trei tineri au rămas blocați. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie, dar aceștia nu au reușit să o prindă și au fost luați de viitură. Trupurile neînsuflețite ale fetelor au fost găsite a doua zi și înmormântate în comuna natală Tarna Mare, județul Satu Mare.

Tragedia a marcat profund Italia, în special după ce martorii au filmat ultimele momente ale celor trei tineri, îmbrățișându-se în fața viiturii. Investigațiile ordonate de procuratură continuă, iar recent a început evaluarea tehnică a telefonului mobil al Patriziei Cormoș, singurul găsit după tragedie. S-a realizat o copie a dispozitivului pentru a preveni deteriorarea acestuia în eventualitatea unui proces. Potrivit primelor informații, Patrizia a sunat de patru ori la 112, fiecare apel fiind preluat de un operator diferit.

Adsense