Acasă Actualitatea Câți cetățeni au tranzitat vămile sătmărene de Rusalii! Mulți s-au întors acasă

Câți cetățeni au tranzitat vămile sătmărene de Rusalii! Mulți s-au întors acasă

0

La nivelul Poliţiei de Frontieră Satu Mare au fost dispuse, pentru perioada minivacanței care tocmai s-a încheiat, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere a frontierei, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat în zona de responsabilitate, fără a se înregistra evenimente deosebite care să afecteze activitatea în punctele de trecere a frontierei ori la supravegherea frontierei.

În perioada 21-24 iunie a.c, în punctele de frontieră sătmărene de la graniţa cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control aproximativ 49.000 de persoane, cetățeni români și străini şi 18.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire. Dacă facem o comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifrele sunt cu aproximativ 50% mai mari în acest an.

Sigur că cel mai tranzitat punct de frontieră din judeţul Satu Mare a fost – aşa cum era de aşteptat – PTF Petea, unde, în intervalul de timp la care ne referim, au efectuat formalitățile aproximativ 36.260 de persoane, care călătoreau cu 13.230 mijloace de transport.

Prin PTF Urziceni au tranzitat, în perioada minivacanței, 12.740 persoane, cu 4.770 vehicule.

Este de remarcat faptul că în Petea traficul a fost mai intens pe sensul de intrare în țara noastră, în vreme ce la Urziceni a fost mai aglomerat pe sensul de ieșire din România.

Tot în această perioadă, polițiștii de frontieră sătmăreni aflați în misiune pe căile de comunicație din zona de competență au efectuat aproximativ 240 de verificări în aplicația eDAC pentru verificarea documentelor persoanelor oprite la control.

În continuare, mai ales că sezon estival a început deja, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române.

Adsense